Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford evita reducerea preturilor vehiculelor electrice in Europa

Ford nu reduce preturile crossover-ului sau electric Mustang Mach E in Europa pentru a concura cu Tesla, care a redus preturile pentru masinile sale Model Y si Model 3 cu pana la 20%.



Sursa: ford.ro


Afacerile europene ale Ford urmeaza o cale diferita de cea din SUA, unde producatorul auto a redus preturile Mustang Mach-E cu 600 de dolari pana la 5.900 de dolari pentru a evita sa piarda teren pe piata din ce in ce mai competitiva a vehiculelor electrice.


Un purtator de cuvant al Ford Franta a declarat ca nu are planuri iminente de a reduce preturile ca raspuns la reducerile Tesla. Reducerile de pret pentru Mustang Mach E sunt „specifice pietei nord-americane. Nu avem nimic de anuntat in acest moment”, a declarat purtatorul de cuvant. Ford este capabil sa livreze Mustang Mach E in Franta intr-un timp mai scurt dupa o perioada de constrangeri de productie, a adaugat acesta.


Preturile lui Mustang Mach E raman neschimbate in Marea Britanie si Germania, cele mai mari piete europene ale Ford. Reducerile de preturi ale Ford in SUA au fost decise ca reactie la reducerile de preturi ale Tesla ale modelului Y, un concurent direct al Mustang Mach E.


„Trebuie sa concuram”, a declarat Marin Gjaja, directorul de clienti pentru unitatea EV a Ford, pentru Automotive News . „Este o piata competitiva si pur si simplu a devenit mult mai competitiva din cauza a ceea ce a facut Tesla. Nu vom ceda teren nimanui”.


Ford a anuntat luni ca intentioneaza sa construiasca 130.000 de Mustang Mach-E la nivel global in acest an, fata de 77.959, cat a construit anul trecut.


Sursa: ford.ro


Grupul Volkswagen a spus ca nu reduce preturile ca raspuns la miscarea Tesla. „Avem o strategie clara de stabilire a preturilor si ne concentram pe fiabilitate. Avem incredere in puterea produselor si a marcilor noastre”, a declarat CEO Oliver Blume.


De asemenea, nici Renault nu va reduce preturile vehiculelor sale electrice. „Cred ca o batalie privind preturile la masinile electrice chiar acum, cand abia incepem operatiunile, nu este cel mai bun lucru care s-ar putea intampla industriei”, a declarat de Meo.


De Meo a spus ca producatorii de automobile trebuie sa aiba o marja buna de profit pentru masinile electrice din cauza investitiilor mari necesare „altfel aceasta nu va deveni o afacere foarte sanatoasa pentru industrie”.


Producatorii de automobile se confrunta cu o crestere a costurilor pentru masinile electrice, cauzata de cresterea preturilor la materialele bateriilor. De Meo a completat spunand ca bateriile reprezinta 40% din pretul unei masini noi, in timp ce materiile prime reprezinta 80% din pretul bateriei.


„Toata lumea incearca sa-si protejeze marja. Costul vehiculelor electrice este inca relativ mare”, a spus aceesta.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-02-26 21:37:46

    Deja s-a ajuns la cota de piata a vehiculelor electrice de 20%, in Europa. Incet incet se trece pe electric.

  • AproapeMasini

    2023-02-26 21:37:46

    Deja s-a ajuns la cota de piata a vehiculelor electrice de 20%, in Europa. Incet incet se trece pe electric.

  • inchirieri auto otopeni

    2023-02-25 23:52:14

    Poate asa vor incuraja cumparatorii sa se orienteze catre masinile electrice.

  • inchirieri auto otopeni

    2023-02-25 23:52:14

    Poate asa vor incuraja cumparatorii sa se orienteze catre masinile electrice.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA