Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari se asteapta la un 2023 mai puternic, cu mai multe modele noi

Ferrari se asteapta ca in acest an castigurile sa creasca din cauza cererii puternice pentru noile sale modele Purosangue si hybrid plug-in.



Sursa: motortrend.com


Ferrari a declarat ca noile modele vor continua sa sporeasca veniturile, deoarece a promis rezultate „si mai puternice” in acest an, dupa o crestere cu 16% a castigurilor de baza in 2022.


Livrarile au crescut cu aproape o cincime la 13.221 de masini anul trecut, conduse de modelele Ferrari Portofino M si SF90, precum si de 296 GTB si 812 Competizione.


Cele trei modele plug-hybrid ale producatorului de automobile, 296 GTS, 296 GTB coupe si Stradale SF90, au reprezentat 22% din livrari anul trecut.


„In ciuda unui macro-scenariu global complex, privim inainte cu mare incredere”, a declarat CEO-ul Benedetto Vigna, adaugand ca se observa „o cerere constanta pentru produsele noastre la nivel mondial”.


Ferrari a crescut preturile unora dintre modelele sale si beneficiaza de cumparatori bogati, mai putin afectati de inflatia in crestere si ratele dobanzilor in crestere.


Compania se pregateste sa treaca la vehicule electrice si sa transforme fabrica sa istorica din nordul Italiei intr-un hub pentru masinile alimentate cu baterii.


Compania a estimat un profit ajustat inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) de 2,13 miliarde la 2,18 miliarde de euro in 2023, in crestere fata de 1,77 miliarde de euro de anul trecut.


Ferrari a spus ca se asteapta sa genereze venituri de aproximativ 5,7 miliarde de euro in 2023.


Sursa: wikipedia.org


In septembrie, producatorul de automobile a dezvaluit Purosangue cu patru locuri. Vigna a spus ca planurile pentru Purosangue decurg conform programului, livrarile catre clienti fiind asteptate sa inceapa in al doilea trimestru. „Comenzile Purosangue au fost extraordinar de ridicate, cu mult peste asteptari”, a spus acesta.


Vigna a completat spunand despre compania pe care o conduce ca este „pe deplin pe drumul cel bun” cu planurile sale de electrificare, inclusiv lansarea primei sale masini complet electrice in 2025.


„Dupa iunie anul trecut am observat o progresie a rezultatelor, atat in ​​ceea ce priveste produsul, cat si in dezvoltarea unitatii noastre de productie”, a spus el.


Masinile electrice cu baterie ale Ferrari vor fi echipate cu un sistem acustic care sa le ajute sa transmita zgomotul distinctiv al marcii, potrivit unui brevet depus de companie luna trecuta in SUA.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA