Marca BMW Mini va lansa anul acesta o versiune complet electrica a SUV-ului compact Countryman, in timp ce se pregateste sa-si extinda gama de vehicule electrice la trei modele in urmatorii doi ani.

Sursa: topgear.com

Noul Countryman va oferi mai mult spatiu decat modelul original, a spus BMW intr-un comunicat. Acesta va folosi aceeasi platforma FAAR cu tractiune fata precumBMW-urile mai mici, cum ar fi Seria 1.

Countryman va fi construit la uzina BMW din Leipzig, Germania, alaturi de Seria 1, Seria 2 Gran Coupe si Seria 2 Active Tourer de la BMW.

Productia Countryman este mutata la Leipzig de la producatorul contractual VDL Nedcar din Tarile de Jos. Productia sa din Leipzig va fi o noutate deoarece va fi pentru prima data cand un Mini va fi construit alaturi de modele BMW si pentru prima data cand va fi construit un Mini in Germania.

Pe langa modelul complet electric Countryman, SUV-ul va fi vandut si cu motoare cu ardere interna, a declarat BMW. Este de asteptat ca BMW sa renunte la versiunea hybrid plug-in, care a fost primul vehicul plug-in al Mini.

Countryman electric va fi urmat de SUV-ul electric mic Aceman si de o versiune electrica a noului Mini hatchback, extinzand gama de vehicule electrice inainte ca marca sa devina electrica in Europa in 2030, a declarat Stefanie Wurst, la lansarea conceptului Aceman in septembrie anul trecut.

Sursa: topgear.com

Dar BMW poate construi si noi Mini-uri electrice la uzina sa din Oxford, Anglia desi, initial, China a fost programata sa construiasca toate noile masini electrice ale marcii Mini, inclusiv vehiculele electrice, pentru a le exporta in Europa. Totusi, BMW reconsidera planul din cauza tensiunilor dintre Occident si China, dupa cum a informat publicatia Automotive News Europe Automobilwoche.

Fabrica din Oxford construieste in prezent modelul Mini Electric alimentat cu baterii, care urmeaza sa fie inlocuit cu vehiculele electrice dezvoltate de China.

Mini este pe cale sa anunte o noua investitie in valoare de „sute de milioane de lire sterline”, a informat Sky News la inceputul acestei saptamani.