Mitsubishi a luat decizia de a vinde noul sau SUV hybrid plug-in Outlander de dimensiuni medii in Europa incepand cu 2024, dupa ce si-a anulat anterior lansarea in regiune, a declarat compania.

Sursa: cars.usnews.com

Generatia anterioara Outlander, al treilea model, a fost cel mai bine vandut model Mitsubishi si cel mai bine vandut hybrid plug-in din Europa cand compania japoneza a decis in 2020 sa nu importe modelul de inlocuire ca parte a unei decizii serioase de a inceta operatiunile in Europa.

Mitsubishi a inversat aceasta strategie si isi reconstruieste acum afacerea in Europa pe piete selectate folosind o combinatie de masini si modele proprii rebranduite de la partenerii sai ai Aliantei Renault-Nissan, incepand cu ASX, un Renault Captur recarosat.

„Lansarea Outlander PHEV reconfirma angajamentul Mitsubishi Motors fata de piata europeana”, a declarat Frank Krol, presedinte si CEO al Mitsubishi Motors Europe, intr-un comunicat.

Noua masina va folosi cea de-a doua generatie Mitsubishi a sistemului sau de propulsie hybrid plug-in, cu motoare electrice duble, pentru a oferi capacitatea de tractiune integrala, a spus Mitsubishi. „Tehnologia va duce marca la un nou nivel in Europa”, a spus Krol.

Mitsubishi vizeaza vanzari anuale de 130.000 in Europa pana in 2024, a declarat Krol pentru Automotive News Europe in septembrie anul trecut. Anul trecut, Mitsubishi a vandut 54.057 de masini in Europa, in scadere cu 14% fata de 2021, ceea ce ii ofera o cota de 0,6%, potrivit ACEA, grupul de comert al producatorilor europeni de automobile.

Cea mai mare parte a cresterii vanzarilor va veni de la noile modele Mitsubishi bazate pe Renault, inclusiv ASX, si de la masina mica Colt bazata pe Renault Clio, care va fi pusa in vanzare in toamna acestui an.

Outlander va fi deasupra SUV-ului compact Eclipse Cross, care a fost al cincilea cel mai vandut hybrid plug-in din Europa anul trecut, cu vanzari de 28.423 de unitati, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce.

Sursa: mobile.guideautoweb.com

Incepand din 2013, Mitsubishi a vandut aproape 200.000 de unitati din generatia anterioara Outlander hybrid plug-in in Europa inainte de a fi intrerupt, arata cifrele producatorului auto.

Mitsubishi a declarat saptamana trecuta ca va investi peste 10 miliarde de dolari in vehicule electrificate si in productia de baterii pana in 2030, pe masura ce isi va extinde gama alimentata de baterii.

Brandul va lansa noua modele electrice si hybrid noi in urmatorii cinci ani, doua fiind asteptate sa se indrepte in Europa pentru a se alatura lui Outlander, desi nu a precizat ce modele. Mitsubishi clasifica Europa drept „regiune de promovare a tehnologiei avansate” pentru care „va folosi Alianta si partenerii”, dupa cum a declarat compania intr-o prezentare.

 

Mitsubishi a spus de asemenea, ca va lansa noi „Alliance BEV” si a aratat o cronologie care include o schita a doua vehicule plug-in programate pentru 2025. Unul a fost etichetat „Alianta – Renault” si celalalt „Alianta – Nissan”, modele de la partenerii sai,  indicand ca va fi complet electric.