Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW spune ca necesarul de baterii din Europa este acoperit

Nevoile de baterii ale Grupului Volkswagen sunt acoperite pana in 2028 de catre cele trei fabrici confirmate din Europa, dupa cum a declarat Thomas Schmall, CEO al diviziei de componente VW.



Sursa: volkswagenag.com


VW considera ca nevoile sale de baterii sunt acoperite pana in 2028 de cele trei fabrici confirmate din Germania, Suedia si Spania si ca nu se grabeste sa se decida asupra celor trei fabrici ramase in regiune.


Producatorul auto tinteste inca 240 de gigawati/ora de capacitate de productie a celulelor de baterie in Europa, dar ar putea face acest lucru cu mai putine decat cele sase fabrici planificate initial, a spus Schmall.


„Ramanem la 240 de gigawati ora. Daca avem nevoie de cinci sau sase centrale, depinde de strategia de stimulare a tarilor iar acest lucru nu este inca decis”, a spus el.


Executivul a spus ca se asteapta la o cerere pentru o capacitate intre 60 si 100 GWh in America de Nord, dar nu a oferit detalii despre cat de mult din aceasta capacitate va fi furnizata de fabricile detinute de VW.


A fost o neintelegere ca anuntul de noi fabrici in America de Nord inseamna ca producatorul auto va face mai putin in Europa, dupa spusele Schmall, adaugand ca VW asteapta pur si simplu sa vada ce a avut Europa de oferit ca raspuns la Actul de reducere a inflatiei din SUA (IRA).


Uzinele de baterii ale VW sunt in Salzgitter, Germania, uzina Northvolt din Suedia si o fabrica planificata in Valencia, Spania. Fabrica din Valencia urmeaza sa inceapa productia in 2026.


Sursa: electrive.com


Nu este necesar ca VW sa inceapa constructia unei noi fabrici in Europa pana in 2025, a spus Schmall. El a mai precizat ca o decizie cu privire la urmatoarea locatie ar putea fi luata mai devreme daca o situatie similara cu IRA se materializeaza in Europa.


VW standardizeaza structura fabricilor si bateriilor sale, dar chimia bateriei va diferi pentru toate modelele.


Bateriile pentru modelele entry-level vor folosi fosfat de fier, in timp ce modelele de nivel mediu vor avea un continut ridicat de mangan, iar modelele de top vor avea un continut crescut de siliciu.


Cu unitatea sa de baterii PowerCo, VW isi propune sa devina un jucator important, dar nu singurul jucator in domeniul bateriilor, a spus Schmall, subliniind ca 95% din piata bateriilor este dominata de producatori asiatici.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA