Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari si Porsche obtin un mare castig de la decizia UE privind e-carburantii

Ferrari si Porsche vor putea beneficia de planuri de scutire a masinilor care functioneaza cu combustibili electronici de la eliminarea treptata a vehiculelor cu motor cu combustie, planificata de Uniunea Europeana in 2035.



Sursa: carlogos.org


„Vestile bune pentru noi, ca companie, sunt ca pe langa masinile electrice vom putea continua si cu cele cu motoare cu ardere interna”, a spus CEO Benedetto Vigna. „Aceasta decizie este foarte interesanta pentru noi, deoarece permite ICE-urilor sa treaca dincolo de 2036”, a declarat acesta.


Ferrari , care este renumita pentru motoarele sale puternice pe benzina, nu a oferit niciodata detalii amanuntite despre posibile planuri pentru a trece numai electric. Compania produce deja masini hybrid plug-in si a promis primul sau vehicul complet electric pentru 2025.


Vigna a spus ca modelul complet electric va fi „o masina unica”, dar nu a discutat niciun detaliu, adaugand ca „pastrarea secretului face parte din reteta”. El a spus ca se astepta ca pretul e-combustibililor sa scada pe masura ce acestia sunt dezvoltati in urmatorii ani. „Sunt o tehnologie noua si, ca pentru toate tehnologiile noi, au timp sa devina mai ieftine”, a spus el.


Ferrari intentioneaza ca modelele complet electrice si hibride sa constituie 80% din modelele din gama sa pana in 2030, in timp ce 20% vor fi in continuare alimentate de motoare cu ardere interna.


Vigna i-a asigurat pe investitori ca planurile de investitii ale companiei nu vor fi afectate de motoarele cu ardere care vor avea o durata de viata extinsa, deoarece Ferrari deja „incorporase” acest scenariu in planul sau de afaceri.


Uniunea Europeana si Germania au ajuns  la un acord care sa permita vanzarii masinilor noi alimentate cu motoare cu combustie dupa termenul limita din 2035 daca functioneaza cu combustibili electrici neutri din carbon. Ministerul german al Transporturilor a blocat de saptamani intregi planul UE, cerand o scutire pentru masinile care folosesc combustibili electronici.


Grupul Volkswagen a spus ca acordul e-combustibili va ajuta modelele cu volum redus, cum ar fi masina sport Porsche 911. „Vedem e-combustibilii ca un plus util la flota existenta de motoare cu ardere si pentru aplicatii speciale”, a spus VW.


Sursa: reuters.com


CEO-ul Grupului VW si Porsche, Oliver Blume, a fost criticat anul trecut dupa ce a declarat, la un eveniment intern, ca a facut lobby cu succes pentru ca e-carburantii sa fie incluse in acordul de coalitie al noului guvern german.


Acordul dintre UE si Germania este de asteptat sa se schimbe putin atunci cand vine vorba de planurile pe termen lung ale producatorilor de automobile de a vinde doar masini electrice cu baterii in Europa pana in 2035, in afara de cele mai avansate vehicule.


Combustibilii electronici, cum ar fi e-kerosenul, e-metanul sau e-metanolul, sunt obtinuti prin sintetizarea emisiilor de CO2 captate si a hidrogenului produs folosind electricitate regenerabila sau fara CO2.


Combustibilii elibereaza CO2 in atmosfera atunci cand sunt arsi intr-un motor. Dar ideea este ca acele emisii sunt egale cu cantitatea extrasa din atmosfera pentru a produce combustibil facandu-l neutru din punct de vedere al CO2.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA