Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW este pe drumul cel bun catre tinta sa pentru 2023

BMW ramane pe drumul cel bun cu vanzari usor mai mari in acest an, in ciuda unei scaderi a cererii in primul trimestru, inclusiv pe piata chineza, dupa cum a spus producatorul auto.



Sursa: profit.ro


Vanzarile de vehicule ale BMW au crescut in SUA, dar au scazut in Europa si China. Vanzarile de vehicule electrice complete au fost un punct luminos pentru producator.


BMW a declarat ca a livrat 588.138 de vehicule BMW, Mini si Rolls-Royce in primul trimestru, in scadere cu 1,5% fata de anul precedent, in timp ce vanzarile de vehicule complet electrice au crescut cu 83% fata de anul precedent, pana la 64.647 de vehicule.


Pe regiuni, BMW a inregistrat o crestere a vanzarilor doar in SUA, cu o crestere de 11,4%, pana la 89.750 de unitati. Vanzarile in China au scazut cu 6,6%, dar compania a spus ca economia chineza se asteapta sa se stabilizeze in cursul acestui an.


O scadere de 1,9% a vanzarilor europene a fost atribuita in mare parte unei interdictii de export si productie pe piata rusa, unde marcile chineze beneficiaza de iesirea producatorilor auto occidentali.


BMW a ramas increzator in orientarile pentru 2023, in ciuda unui „mediu de afaceri provocator”, a declarat compania intr-un comunicat.


„Grupul BMW este pe calea unei cresteri usoare a vanzarilor in intregul an 2023”, a declarat Pieter Nota, membru al consiliului de administratie responsabil pentru clienti, marci si vanzari.


Sursa: topgear.com


„Principalii factori de crestere in 2023 vor fi vehiculele complet electrice si modelele din segmentul premium high-end”, a adaugat acesta.


BMW si concurentii sai fac eforturi pentru a trece la modele electrice pentru a ramane competitivi si pentru a indeplini obiectivele climatice inainte de eliminarea treptata a masinilor care emit CO2 din Uniunea Europeana, in 2035.


Volumul marcii BMW in primul trimestru a fost constant la 517.957 de unitati, dar vanzarile de vehicule complet electrice s-au dublat la 55.979 de unitati la cerere pentru iX, i7, i4 si iX3.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA