Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault incheie un acord pentru baterii cu Verkor

Grupul Renault a ajuns la un acord cu startup-ul francez Verkor pentru a furniza baterii pentru vehiculele sale de ultima generatie, incepand cu viitorul crossover compact Alpine, pentru care urmeaza sa se inceapa productia pana in 2026.



Sursa: wall-street.ro


O fabrica din Franta va furniza baterii de inalta performanta pentru vehiculele Grupului Renault, incepand,dupa cum s-a mentionat, cu Alpine GT.


Verkor va furniza 12 gigawati/ora de baterii pe an, dupa cum au declarat companiile joi. Celulele vor fi produse intr-o fabrica care va fi construita in Dunkirk, nord-vestul Frantei, nu departe de fabrica Alpine din Dieppe.


Grupul a declarat in 2021 ca va lua o participatie de „peste 20%” in Verkor. Alti investitori in companie includ Schneider Electric si grupul de consultanta Capgemini.


Verkor a declarat in 2021 ca va incepe constructia propriei fabrici in 2023, cu o capacitate anuala initiala de 15 gWh, din care 10 gWh ar fi rezervati pentru Renault. Capacitatea viitoare ar putea ajunge pana la 50 gWh pana in 2030, 20 gWh fiind destinate pentru Renault.


Productia este programata sa inceapa in fabrica in 2025, au declarat Verkor si Renault saptamana aceasta.


Sursa: autofutures.tv


Parteneriatul face parte din eforturile Renault de a asigura componente cruciale si de a prelua controlul asupra lantului valoric al viitoarei sale unitati Ampere, dedicata vehiculelor electrice si software-ului pe care producatorul francez intentioneaza sa le introduca pe piata de valori pana la sfarsitul anului.


Alt furnizor de baterii ai grupului va fi LG Chem din Coreea de Sud care construieste o fabrica cu Envision AESC in Douai, nordul Frantei, pentru a furniza modele principale, cum ar fi viitorul Renault 5 small EV.


Bateriile construite de Verkor ar fi destinate modelelor de inalta performanta si „segment superior” de la marca mama cat si Alpine, pe care Renault le dezvolta intr-o marca cu drepturi depline, axata pe EV.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA