Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Minivanul Lexus LM va fi lansat in Europa ca rival Mercedes V-Class

Lexus va concura cu dubele de lux Mercedes Clasa V in Europa cu un minivan LM, care este destinat soferilor de ultima generatie.



Sursa: discoverlexus.com


A doua generatie LM a fost dezvaluita la Salonul auto de la Shanghai saptamana aceasta.


Versiunea europeana, prima data cand LM-ul va fi vandut in regiune, va fi pusa in vanzare in toamna cu un sistem de propulsie exclusiv hybrid, a declarat Lexus.


„Este un spatiu de lux la nivel inalt, destinat in primul rand soferilor”, a declarat CEO-ul Lexus, Takashi Watanabe, pentru Automotive News Europe. Lexus nu are in vedere sa vanda masina bazei de clienti traditionale.


Principala competitie a lui Lexus va fi duba Mercedes Viano de dimensiuni medii. LM se bazeaza pe aceeasi platforma ca si SUV-ul mare RX, ceea ce ofera un avantaj fata de Mercedes-ul bazat pe furgoneta, a spus un purtator de cuvant.


Furgonetele Clasa V sunt disponibile in trei lungimi, de la 4.895 la 5.370 mm lungime. LM are 5.125 mm lungime, spune Lexus.


Minivanul Lexus LM a fost lansat pentru prima data in 2020, vizand clientii din Asia.


„Conceptul de minivan a fost stabilit in Japonia, dar de atunci nevoile au fost ridicate si in alte regiuni, cum ar fi Europa”, a spus Watanabe, explicand de ce LM va fi vandut pentru prima data in Europa.


Noul LM este disponibil in configuratii cu patru, sase si sapte locuri, versiunea cu patru locuri oferind pasagerilor din spate mai mult spatiu decat o limuzina traditionala. In aceasta configuratie, un compartiment despartitor separa scaunele din fata si din spate, cu sectiunea superioara o fereastra retractabila cu functie de reglare a luminii. Ecranul este de 48 de inchi, in timp ce un frigider si spatiile de depozitare sunt situate mai jos.


Sursa: autocarindia.com


Pasagerii din spate controleaza functii precum scaunele electrice, sunetul si iluminarea ambientala prin intermediul a doua controlere detasabile cu ecran tactil.


Partea din fata a masinii evolueaza conceptul de grila „corp cu ax” utilizat in gama Lexus. Culoarea exterioara a masinii este acum folosita in cadrul grilei, facand-o parte integranta a caroseriei, a declarat Lexus intr-un comunicat.


Clientilor europeni li se va oferi LM cu specificatia 350, care foloseste un motor cu patru cilindri de 2,5 litri cuplat la sistemul complet hibrid al Toyota. Un model 500 mai puternic, foloseste un sistem de propulsie hibrid si un motor turbo de 2,4 litri.


LM va fi vandut in peste 60 de tari, a spus Lexus, vanzarile incepand din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA