Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Micul EV al lui Cupra pentru 2025 se va numi Raval

Micul hatchback complet electric al lui Cupra care va fi lansat in 2025 se va numi Raval, dupa un cartier din Barcelona.



Sursa: insideevs.com


Hatchback-ul mic al Cupra a fost prezentat pentru prima data in 2022 cu conceptul Urban Rebel, dar va lua numele unui cartier din Barcelona.


Primul EV de la marca sportiva spaniola a Grupului Volkswagen, hatchback-ul compact Born, a primit, de asemenea, numele unui cartier din oras. Fabrica principala a Cupra este in Martorell, la vest de Barcelona.


Raval va fi construit la Martorell alaturi de un model frate marca VW, ID2. Ambele masini vor folosi platforma electrica MEB Small a Grupului Volkswagen. Cu toate acestea, cele doua masini sunt diferite din punct de vedere estetic, liniile relativ conservatoare ale lui ID2 fac ecou ID3 compact, in timp ce Raval este mai orientat spre performanta.


Raval va accelera de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) in 6,9 secunde, datorita materialelor usoare interioare si exterioare si unui motor de 166 kilowati care furnizeaza echivalentul a 226 CP. Capacitatea maxima de incarcare este de 120 de kilowati, iar autonomia va fi de 440 km, dupa cum a declarat Cupra, anul trecut.


Stilul lui Raval este menit sa reflecte performanta sa, cu doua „linii de tensiune” pe capota, cute adanci de-a lungul lateralelor si un stalp A innegrit. Interiorul dispune de comenzi asemanatoare jocurilor de pe volan.


CEO-ul Seat si Cupra, Wayne Griffiths, a spus ca Raval este menit sa atraga generatia Z, cea mai tanara generatie de soferi.


Va fi al treilea model electric cu baterie de la Cupra, dupa Born in 2021 si crossover-ul compact Tavascan, care a fost dezvaluit la Berlin in aprilie si ale carui livrari vor incepe in 2024.


Seat a anuntat un profit operational record pentru primul trimestru din 2023, la 144 de milioane de euro, fata de 5 milioane de euro in primul trimestru din 2022. Veniturile au fost de 3,6 miliarde de euro, cu 48% mai mari decat in ​​primul trimestru din 2022. Cupra a inceput ca o linie de finisare a Seat si a devenit propriul sub-brand sub fostul CEO Luca de Meo, acum CEO al Grupului Renault.


Sursa: autodaily.com.au


Cupra este acum principalul motor de crestere al Seat. Seat a spus despre Cupra ca a vandut 46.600 de unitati in primul trimestru din 2023, cu 83% mai mult decat in ​​aceeasi perioada din 2022. Seat si Cupra au vandut impreuna 125.218 vehicule, a dclarat grupul VW, o imbunatatire cu 37% fata de 2022, marca Seat vanzand 78.618. o crestere de 9%.


Cand apare Raval, este probabil sa se confrunte cu o serie de hatchback-uri complet electrice de performanta sau aproape premium, inclusiv versiunea Abarth a Fiat New 500, viitorul Alpine A290 si urmatorul Mini complet electric.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA