Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen si Audi semneaza un acord cu Texas de 85 de milioane de dolari

Grupul Volkswagen  si unitatea sa Audi au convenit asupra unui acord de principiu de 85 de milioane de dolari pentru incalcarile legilor de mediu din Texas ca urmare a scandalului sau de inselaciune pe motorina, a declarat joi procurorul general din Texas, Ken Paxton.



Sursa: businessinsurance.com


Acordul prevede ca producatorii auto germani sa platesca o penalitate civila de 85 de milioane de dolari pentru actiunile lor ilegale, a spus Paxton.


La inceputul acestei luni, Curtea Suprema din Texas a decis ca procesul de mediu impotriva Volkswagen si Audi ar putea continua.


Volkswagen, care a refuzat sa comenteze declaratiile de joi, a solutionat anterior actiunile SUA provocate de scandalul emisiilor pentru mai mult de 20 de miliarde de dolari, dar asta nu l-a ferit de raspunderea guvernului local si de stat, au decis anterior instantele.


„Daca o companie crede ca va evita responsabilitatea atunci cand incalca legile din Texas, ii pune pe texani in pericol si ne polueaza mediul, se inseala total. Volkswagen si Audi descopera asta pe calea grea, iar acum platesc pretul”,  a spus Paxton intr-o declaratie.


Sursa: dw.com


In 2015, Volkswagen a dezvaluit ca a folosit software sofisticat pentru a evita cerintele privind emisiile in aproape 11 milioane de vehicule din intreaga lume. De asemenea, a indus in eroare EPA, care a inceput sa analizeze aceasta problema in 2014.


In 2021, filiala americana a Volkswagen a sustinut fara succes ca, in temeiul Legii privind aerul curat, legea emblematica a mediului din SUA, numai guvernul federal poate depune reclamatii privind emisiile.


In 2022, Ohio a stabilit cu VW 3,5 milioane de dolari, ceea ce reprezenta o fractiune din ceea ce a cerut anterior statul. VW a spus in actele judiciare anterioare ca pretentiile lui Ohio ar fi putut sa insumeze „350 de milioane de dolari pe zi sau mai mult de 127 de miliarde de dolari pe an, pe o perioada de mai multi ani”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA