Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda respinge decizia de a reinnoi break-ul mic Fabia, invocand regulile de emisii Euro 7

Skoda a declarat ca nu va inlocui break-ul sau mic Fabia Combi asa cum a fost planificat initial, invocand viitoarele reglementari Euro 7 privind emisiile.



Sursa: skoda-storyboard.com


Fabia Combi a fost ultimul break de dimensiuni supermini de pe piata din Europa. In 2020, Thomas Schaefer, care era CEO-ul Skoda la acea vreme si este acum seful marcii Volkswagen, a anuntat ca Skoda va inlocui break-ul Fabia cu o data de lansare din acest an.


„Acest lucru este foarte important pentru noi, deoarece subliniaza angajamentul nostru de a oferi mobilitate accesibila si practica in segmentele entry-level”, a spus Schaefer.


Cu toate acestea, planul break-urilor a fost acum anulat. „Atingerea obiectivelor de emisii exigente cu viitoarea legislatie Euro 7 este asociata cu costuri foarte mari”, a declarat un purtator de cuvant al Skoda pentru Automotive News Europe. „In urma acestei decizii, nu va exista niciun succesor al Fabia Combi.”


Skoda a incetat sa mai produca Fabia Combi in noiembrie anul trecut, inlaturand ultimul break mic inca in vanzare in Europa.


Segmentul de nisa in trecut a fost contestat de Skoda, precum si de Renault cu Clio si Peugeot cu 207. Skoda a vandut 3.013 Fabia Combi pana la sfarsitul lunii martie, in scadere cu 49% fata de anul anterior, deoarece dealerii si-au eliberat ultimul stoc.


Producatorii de automobile si-au deplasat din ce in ce mai mult atentia de la hatchback-uri si break-uri mici la SUV-uri in ultimii ani, deoarece au cautat sa mareasca marjele pe un segment care este vulnerabil la cresterea preturilor din cauza atat legislatiei crescute, cat si costurilor mai mari ale materiilor prime.


Sursa: skoda-storyboard.com


Skoda a lansat actuala generatie a patra a hatchback-ului Fabia in 2021, trecand-o pentru prima data la platforma MQB-A0 a Grupului VW. Noua versiune este cu 110 mm mai lunga decat predecesorul sau, la 4108 mm, creand spatiu suplimentar pentru pasageri.


CEO-ul Skoda, Klaus Zellmer, a avertizat in aprilie ca reglementarile Euro 7 privind emisiile, asa cum sunt propuse in prezent, ar insemna cresteri serioase ale costurilor pentru Fabia. „Vrem sa respectam clima, dar daca proiectul actual devine realitate pana in 2025, ar trebui sa punem tehnologie in masina care fie nu este inca dezvoltata, fie este atat de scumpa incat o masina de 15.000 de euro ar deveni una de 18.000-20.000 de euro, in Europa.”


Reglementarile vor intra in vigoare in iulie 2025, asa cum este planificat in prezent. Acestea guverneaza eliberarea gazelor de esapament, cum ar fi oxidul de azot, precum si a particulelor fine, care au fost invinuite pentru zeci de mii de decese. De asemenea, vor reglementa emisiile de particule de la placutele de frana si anvelopele.


Producatorii de automobile au spus ca reprezinta o distragere costisitoare pentru impulsul catre electrificare, deoarece necesita modernizarea si retestarea sistemelor de propulsie cu ardere.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-06-13 19:07:12

    Probabil ai intrat intr-un moment rar in care se faceau lucrari de mentenanta. Au fost niste lucrari azi.

  • AproapeMasini

    2023-06-13 19:07:12

    Probabil ai intrat intr-un moment rar in care se faceau lucrari de mentenanta. Au fost niste lucrari azi.

  • Mircea

    2023-06-13 18:21:03

    Bossule nu merge sa ne conectam de pe telefon la site, incearca si tu

  • Mircea

    2023-06-13 18:21:03

    Bossule nu merge sa ne conectam de pe telefon la site, incearca si tu


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA