Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va testa autoutilitare ID Buzz cu tehnologia Mobileye in Texas

VW va folosi monovolumul electric ID Buzz pentru programul de testare, care se asteapta sa se extinda in alte orase din SUA.



Sursa: insideevs.com


Volkswagen va incepe testarea limitata a unui program de transport autonom intr-o regiune din Austin, Texas, in aceasta luna utilizand pana la 10 monovolume ID Buzz in versiunea euro, echipate cu echipamente speciale de la Mobileye.


VW va folosi flota de testare de Nivelul 4, despre care a spus ca va creste in anii urmatori, pentru a „colecta date prin mile parcurse intr-o diversitate de scenarii de condus”, a spus compania intr-un comunicat.


VW a declarat ca se asteapta sa extinda programul de testare in alte patru orase din SUA si intentioneaza sa inceapa operatiunile de transport care sa implice publicul larg pana in 2026. Pana atunci, operatiunile de testare se vor desfasura in cadrul unui grup inchis de utilizatori.


Proiectul pilot se bazeaza pe munca pe care VW Group a facut-o cu fostul partener de conducere autonoma Argo AI, care a fost sustinut in mare masura de VW impreuna cu Ford Motor Co. inainte de prabusirea sa in toamna trecuta. Dar, in loc sa foloseasca sistemul Argo, acesta foloseste o tehnologie scalabila de conducere autonoma de la Mobileye, a declarat Christian Senger, membru al consiliului de conducere al VW Commercial Vehicles responsabil cu dezvoltarea conducerii autonome.


In Austin, compania va folosi initial versiuni cu ampatament scurt ale monovolumului electric ID Buzz importat din Europa pentru programul de testare. Acestea vor fi echipate cu tehnologia Mobileye. Mai tarziu, compania planuieste sa treaca la versiuni cu ampatament lung echipate similar ale ID Buzz, precum cele care vor fi puse in vanzare anul viitor in America de Nord.


Sursa: motor1.com


„Scopul mare este sa aducem vehicule complet autonome pe piata ca un produs comercial, scalabil”, a spus Senger. „Vrem sa fim parteneri ai oraselor. Vrem sa imbunatatim mobilitatea in orase, siguranta rutiera si vrem sa fim o alternativa reala la o masina privata”.


VW a desfasurat experimente cu autoturisme si versiuni autonome ale acestor servicii in Germania natala de cativa ani. Dar Katrin Lohmann, presedintele VW ADMT, care inseamna Autonomous Driving Mobility and Transport, sub VW Commercial Vehicles a spus ca orasele din SUA prezinta un potential mai mare decat operatiunile din Europa.


„SUA sunt deja mai mature in ceea ce priveste transportul,” a spus Lohmann. „Orasele din SUA cresc si cresc si, prin urmare, credem ca potentialul general al pietei din SUA va fi mai mare decat potentialul pietei din” Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA