Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota vizeaza Europa si China pentru motoarele cu hidrogen

Toyota isi propune sa vanda 200.000 de vehicule cu celule de combustibil alternativ pana in 2030.



Sursa: fuelcellsworks.com


Toyota se va concentra pe vanzarea de camioane si masini alimentate cu hidrogen in Europa si China, ca parte a eforturilor de a vinde 200.000 dintre aceste vehicule pana in 2030, au spus directorii.


Decizia marcheaza o schimbare in atentia producatorului auto, un sustinator major al vehiculelor cu celule de combustibil pe hidrogen ca alternativa la vehiculele electrice.


Pana acum, Toyota s-a concentrat pe masinile de pasageri si pe piata nord-americana, o abordare care se blocase.


Actualizarea strategiei a fost prima realizata de Toyota de cand a infiintat luna aceasta o unitate separata axata pe hidrogen pentru a extinde aplicarea tehnologiei celulelor de combustie in aplicatii mai largi, inclusiv generarea de energie industriala si camioanele comerciale.


Toyota a vandut putin peste 3.900 de vehicule cu celule de combustibil in 2022, mai putin de jumatate din 1% din vanzarile sale globale de aproximativ 9,5 milioane de vehicule.


„Acesta poate fi un mod ciudat de a spune, dar 200.000 nu este un numar mare”, a declarat directorul principal al tehnologiei Toyota, Hiroki Nakajima. „Credem ca acest numar si multe altele pot fi obtinute”.


Concentrandu-se pe China si Europa, unde productia si cererea de hidrogen sunt mai mari, Toyota isi propune sa reduca costurile, a spus Nakajima, adaugand ca producatorul de automobile va cauta, de asemenea, sa intareasca legaturile cu alte companii.


In mai, Toyota si Daimler Truck Holding au declarat ca au convenit sa coopereze in tehnologia hidrogenului si au ajuns la un acord preliminar pentru a-si combina afacerile cu camioane in Japonia.


Toyota si-a lansat unitatea dedicata de celule de combustibil, fabrica de hidrogen, cu 1.350 de angajati la inceputul acestei luni.


Un vehicul cu celule de combustibil foloseste un motor electric ca un EV, dar foloseste energie dintr-o stiva de combustibil unde hidrogenul este separat de un catalizator pentru a produce electricitate.


Sursa: nasdaq.com


Adoptarea de catre consumatori a pilelor de combustie a fost limitata de costurile ridicate si de o retea limitata de statii de alimentare, dar vehiculele alimentate cu hidrogen se pot alimenta rapid si au o autonomie lunga.


Toyota a lansat primul vehicul cu celule de combustibil in urma cu aproape un deceniu cu Mirai, o masina de nisa pe care a comercializat-o in California.


In Japonia, unde guvernul a sustinut hidrogenul ca alternativa de securitate energetica, Toyota ar putea colabora cu guvernele locale pentru a trece la tehnologia cu celule de combustie a flotelor de vehicule alimentate cu motorina, cum ar fi ambulantele si camioanele de gunoi, la tehnologia cu celule de combustibil, a spus Nakajima.


Toyota a spus ca se asteapta ca piata globala a pilelor de combustie sa creasca la aproximativ 35 de miliarde de dolari pana in 2030, de peste 15 ori fata de nivelul din 2020, citand o prognoza a firmei de cercetare de piata Fuji Keizai.


Honda vizeaza vanzari anuale de aproximativ 60.000 de vehicule cu un sistem de celule de combustibil dezvoltat in comun cu General Motors in 2030.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA