Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford „nu exclude” fabricarea modelului Fiesta ca un EV

Ford studiaza planurile VW de a lansa o masina electrica cu baterii, la preturi accesibile, sub forma unui nou Fiesta.



Sursa: topgear.com


Ford nu exclude construirea unei baterii electrice de inlocuire pentru Fiesta, folosind o versiune a viitorului vehicul electric mic si accesibil al Volkswagen, a declarat Martin Sander, seful auto Ford Europe.


Ford a incheiat productia Fiesta pe 7 iulie, cand compania trece la o marca complet electrica in Europa.


Fabrica Fiesta a producatorului auto din Koln, Germania, a avut o reinnoire de 2 miliarde de dolari pentru a construi masini electrice bazate pe arhitectura MEB a Grupului VW. Primul dintre vehiculele electrice Ford bazate pe VW, un SUV compact numit Explorer, va ajunge in dealerile europene la inceputul anului viitor.


Cand a fost intrebat daca Ford ar lua o versiune a masinii electrice mici bazate pe MEB de la VW, Sander a spus ca producatorul auto are „o cooperare foarte constructiva si pozitiva cu Volkswagen si ca este posibil sa exploram oportunitati de a duce asta la urmatorul nivel”.


Marca VW a dezvaluit in martie conceptul ID2all pentru o masina electrica cu baterie mica, accesibila, pe care isi propune sa o vanda cu sub 25.000 de euro.


Ford a iesit de pe piata masinilor mici din Europa, dupa ce costurile respectarii standardelor de emisii din ce in ce mai stricte au facut ca masinile mici sa nu fie rentabile pentru companie.


„Vehiculele mai mici reprezinta o marja mai mica. Nu avem dimensiunea Grupului Volkswagen sau Stellantis in Europa”, a spus Sander. „Vehiculele mici precum Fiesta nu sunt centrul Ford Motor Company.”


Ford isi concentreaza aspiratiile electrice europene pe platforma EV de a doua generatie a companiei, care va debuta in SUA in 2025 ca un pick-up si un SUV cu sapte locuri.


Sursa: topgear.com


Platforma va fi localizata pentru Europa in fabrica Ford din Valencia, Spania, cu derivate europene ale masinilor globale.


„Prima noastra prioritate este sa aducem propria noastra platforma si propria noastra tehnologie in Europa”, a spus Sander.

Cu propriile modele construite in Spania, Ford va echilibra nevoile cumparatorilor europeni cu rentabilitatea.


„Este usor sa desprinzi un instrument derivat cu investitii foarte limitate pentru a-l face putin mai potrivit pentru o anumita parte a lumii. Aceasta este in mod clar o parte a planului nostru”, a spus Sander. „Dar nu vom crea un vehicul de pasageri doar pentru Europa.”


Parteneriatul Ford cu VW Group include construirea pentru marca VW a unei versiuni a pick-up-ului Ranger pe care VW o vinde sub numele de Amarok.


Ford va construi, de asemenea, o versiune a viitoarei sale furgonete comerciale usoare Transit Custom pentru VW, numita Transport. VW construieste o versiune pentru pasageri a camionetei sale compacte Caddy pentru Ford.


Explorer-ul bazat pe MEB va incepe de la sub 45.000 de euro. Un al doilea model bazat pe VW, pe care Ford il descrie drept un crossover sport, va fi pus in vanzare anul viitor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA