Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault si Geely lanseaza un Joint Venture pentru dezvoltarea motoarelor pe benzina

Parteneriatul nou format dintre Renault si Geely va furniza catre multipli clienti, printre care Volvo, Nissan si Mitsubishi.



Sursa: edition.cnn.com


Geely si Renault vor investi pana la 7 miliarde de euro (7,71 miliarde de dolari) intr-o noua societate comuna detinuta in mod egal pentru a dezvolta motoare pe benzina si tehnologie hibrida pentru automobile, a declarat producatorul francez intr-un comunicat.


Joint venture-ul are ca scop fabricarea de motoare cu ardere interna si sisteme hibride mai eficiente intr-un moment in care concentrarea majoritatii industriei de automobile s-a concentrat pe tranzitia cu capital intensiv la vehicule complet electrice.


Organizatia initiala va avea doua centre operationale: Madrid pentru Renault si Hangzhou Bay pentru Geely. O echipa executiva va avea sediul in noua companie, care urmeaza sa fie stabilita in Marea Britanie.


Renault a declarat saptamana trecuta ca a inceput operatiunile la operatiunea sa de ardere interna, cunoscuta sub numele de Horse.


„Suntem incantati sa pornim in aceasta calatorie pentru a deveni lider global in tehnologii hibride, oferind solutii cu emisii scazute pentru producatorii de automobile din intreaga lume”, a declarat Eric Li, presedintele Geely Holding Group.


Noua companie va angaja 19.000 de angajati in 17 fabrici de motoare si 5 centre de cercetare si dezvoltare, a spus Renault.


La lansare, este de asteptat sa furnizeze mai multi clienti industriali, inclusiv Renault, Geely, Volvo, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors si PUNCH Torino.


Asociatia in comun va fi capabila sa furnizeze tehnologii de propulsie unor marci de masini terte si „va saluta partenerii care sa consolideze si mai mult lantul valoric”, se arata in comunicat.


JV isi propune sa aiba o capacitate anuala de productie de pana la cinci milioane de motoare si transmisii cu combustie interna, hibride si hibride plug-in, a spus Renault.


Reuters a raportat in martie ca noua afacere va inregistra venituri anuale de 15 miliarde de euro (16,53 miliarde de dolari).


Sursa: media.renaultgroup.com


Saudi Aramco, care a semnat o scrisoare de intentie cu Renault si Geely in martie, evalueaza o investitie strategica in noua companie, a spus Renault.


Producatorul saudit de petrol a fost implicat in discutii avansate pentru a lua o cota de pana la 20% la JV, au declarat surse la inceputul acestui an.


Marile companii petroliere au lucrat cu producatorii de automobile pentru a dezvolta combustibili durabili si motoare cu hidrogen in ultimii ani. Dar o intelegere aici ar face din Aramco primul mare producator de petrol care va investi in afacerea cu masini.


Asocierea mixta este de asteptat sa fie lansata in a doua jumatate a anului 2023.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA