Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SAIC planuieste o fabrica europeana pentru masini MG

SAIC va construi probabil hatchback-ul MG4 in Europa, al doilea cel mai mare vanzator al marcii in regiune.



Sursa: electrive.com


MG a recunoscut ca va costa probabil mai mult sa construiasca masini intr-o fabrica europeana planificata, in comparatie cu China, dar spune ca beneficiile vor depasi negativele.


„Ma astept sa fie mai scump sa construiesti local, dar cand vinzi 200.000 de masini pe an, este timpul”, a spus William Wang, seful MG Motor pentru Regatul Unit si Europa.


Vanzarile de MG in Europa au ajuns la 99.789 unitati in primele sase luni, comparativ cu 42.296 in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit cifrelor cercetatorului de piata Dataforce.


MG va construi probabil MG4 in Europa, a declarat Wang pentru Automotive News Europe. Hatchback-ul electric compact a fost al doilea cel mai vandut al marcii in Europa in prima jumatate a anului, cu 29.458 de unitati vandute. SUV-ul mic ZS a fost cel mai vandut al marcii cu 35.753 de unitati vandute.


Avantajele constructiei in Europa si nu in China vor fi eliminarea unei taxe de import de 10%, precum si o reactie mai rapida la nevoile clientilor, a spus Wang.


O fabrica europeana ar aduce, de asemenea, legaturi mai bune cu regiunea. „A construi local inseamna ca lucrezi impreuna cu localnici. Este mai mult angajament”, a spus Wang.


Amenintarea crescanda a vanzarilor prezentata de producatorii de automobile chinezi in Europa a facut ca organismele din industrie sa solicite tarife mai mari la import pentru a compensa unele dintre dezavantajele competitive cu care se confrunta producatorii de automobile europeni la nivel local, inclusiv preturi mai mari la energie.


Wang a spus insa ca decizia SAIC de a construi la nivel local nu a fost una politica. „Suntem oameni de afaceri. Nu ne gandim prea mult la dimensiunea politica”, a spus el.


Anuntul de la SAIC ca va construi un santier european va fi o usurare pentru producatorii auto europeni, care vor simti ca pot concura din punct de vedere al costurilor daca compania chineza are o fabrica intr-o tara europeana.


Sursa: saicmotor.com


MG a crescut partial atat de repede din cauza preturilor sale competitive, in special la MG4, care incepe de la 28.590 de euro in Germania fata de 39.995 de euro pentru Volkswagen ID3 cu specificatii similare.


Seful diviziei de autoturisme Ford din Europa, Martin Sander, a declarat recent pentru Automotive News Europe ca nu este ingrijorat de concurenta din China in Europa, deoarece Ford trece la vanzarea exclusiva de vehicule electrice in Europa.


„Sunt ferm convins in momentul in care chinezii vor sa se extinda in Europa, vor produce si pe plan local. Si atunci nu vad de ce nu ar trebui sa fim competitivi cu nicio alta companie”, a spus el.


SAIC va lua o decizie cu privire la locul de amplasare a fabricii in termen de doi sau trei ani, a spus Wang. „Trebuie sa verificam costurile cu energia, costurile cu forta de munca totul pentru a afla care tara este cea mai buna. Avem nevoie de un calcul foarte detaliat”, a spus Wang.


Marea Britanie, cea mai mare piata europeana a MG, este o optiune, a confirmat Wang. SAIC detine in continuare uzina din Longbridge, Birmingham, care a facut parte din vanzarea initiala a MG Rover in 2005, initial catre Nanjing Automotive si ulterior catre SAIC. Cu toate acestea, zonele de asamblare au fost nivelate in 2021, ca parte a unui plan de reamenajare a amplasamentului pentru locuinte.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA