Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW Vision Neue Klasse este aproape gata de productie

BMW a anuntat ca primele masini de pe noua platforma Neue Klasse vor fi o berlina de dimensiunea Seria 3 si un SUV de dimensiuni medii.



Sursa: arenaev.com


Conceptul complet electric Vision Neue Klasse de la BMW, care va fi dezvaluit luna viitoare, va prezenta o masina aproape gata de productie, a declarat CEO-ul Oliver Zipse.


Zipse a descris platforma electrica cu baterii Neue Klasse drept un „megaproiect” in cadrul BMW. „Este vorba despre nimic mai putin decat viitorul marcii BMW, al grupului BMW si al portofoliului nostru”, a spus acesta.


Zipse nu a oferit mai multe detalii despre ce model va previzualiza conceptul. Conceptul va fi dezvaluit pe 2 septembrie, inaintea spectacolului IAA Mobility de la Munchen, care va incepe pe 4 septembrie.


Masina va fi al treilea concept Vision creat de BMW pentru a-si evidentia viitoarele tehnologii, in urma i Vision Circular, axata pe durabilitate, prezentata la expozitia de la Munchen 2021 si a modelului i Vision Dee, axat pe digital, prezentat la CES din Las Vegas in ianuarie.


BMW a spus anterior ca primele masini de pe platforma vor fi o berlina de dimensiunea Seria 3 si un SUV de dimensiuni medii.


BMW va incepe productia primelor masini Neue Klasse in 2025 la noua sa fabrica din Debrecen, Ungaria, urmata de productia la fabrica sa din Munchen incepand cu 2026. Masinile Neue Klass e vor fi, de asemenea, construite la fabrica BMW din Shenyang, China, incepand cu 2026 si la fabrica sa din San Luis Potosi, Mexic, din 2027.


Zipse a declarat anterior ca masinile Neue Klasse vor stabili „un punct de referinta in ceea ce priveste autonomia, viteza de incarcare si pretul”.


Platforma va folosi celule cilindrice nou dezvoltate despre care BMW spune ca imbunatatesc densitatea energiei cu peste 20%, viteza de incarcare cu pana la 30% si autonomia de rulare cu 30%, in comparatie cu tehnologia bateriei de astazi.


Sursa: gearmusk.com


Celulele vor folosi o substanta chimica pe baza de nichel cu continut redus de cobalt si vor reduce productia de CO2 in etapa de productie cu 60%, a spus BMW.


BMW a spus anterior ca platforma Neue Klasse va oferi condus autonom de Nivel 2+ si Nivel 3. Nivelul 3 va permite masinii sa preia conducerea in anumite circumstante, cum ar fi de-a lungul unei portiuni de autostrada.


BMW a programat dezvaluirea masinii pentru a coincide cu aniversarea a 60 de ani de la lansarea anterioara a masinii sale Neue Klasse, o berlina de dimensiuni medii care a reinviat soarta marcii in anii 1960, dupa ce compania s-a straduit sa se impuna cu modele mai mari.


BMW a lansat modelul cheie 1800 in septembrie 1963. Modelul 1800 a devenit de departe cea mai vanduta versiune a gamei originale Neue Klasse.


Zipse a spus ca BMW este pe cale ca masinile complet electrice sa reprezinte 15% din vanzarile totale ale grupului in acest an. Livrarile globale de vehicule complet electrice s-au dublat la 152.936 in prima jumatate a anului, reprezentand 12,6% din vanzari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA