Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sunwoda din China va construi o fabrica de baterii EV in Ungaria

Sunwoda este al treilea producator chinez de baterii care intentioneaza sa produca in Ungaria pentru producatorii de vehicule electrice din Europa.



Sursa: pandaily.com


Sunwoda Electronic, un producator de baterii litiu-ion cu sediul in orasul Shenzhan din sudul Chinei, intentioneaza sa construiasca o fabrica in Ungaria pentru a furniza producatorilor  de vehicule electrice din Europa.


Cu o investitie initiala de 1,9 miliarde de yuani (264 de milioane de dolari), uzina va fi construita in Nyiregyhaza, in nord-estul Ungariei, a anuntat compania saptamana aceasta.


Fabrica, cu primul sau loc de productie din Europa, va produce baterii cu ioni de litiu si sisteme de baterii, au adaugat reprezentantii companiei.


Sunwoda nu a furnizat un termen pentru constructia si finalizarea fabricii.


Constructia urmand sa inceapa anul viitor, este de asteptat ca fabrica sa lanseze productia la sfarsitul anului 2025, a raportat Xinhua, agentia de stiri de stat a Chinei, citandu-l pe ministrul de Externe si Comert al Ungariei, Peter Szijjarto.


In prima jumatate a anului 2023, Sunwoda a livrat 4,6 gigawati/ora de baterii, ocupand locul sase printre furnizorii chinezi de baterii pentru vehicule electrice si hibrizi, potrivit companiei coreene de cercetare de piata, SNE Research.


Sursa: zawya.com


Sunwoda este al treilea producator chinez de baterii EV care intentioneaza sa produca in Ungaria.


In iunie, EVE Energy, al patrulea cel mai mare producator de baterii EV din China, pe baza vanzarilor din primele sase luni ale anului 2023, a declarat ca intentioneaza sa construiasca o fabrica de baterii de 10 miliarde de yuani in Ungaria.


In august 2022, CATL, cel mai mare producator de baterii EV din China, a declarat ca va construi o fabrica in tara central-europeana, cu investitii de pana la 7,34 miliarde de euro (8,07 miliarde de dolari).


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA