Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla reduce preturile in China pentru unele versiuni Model Y

Tesla se confrunta cu o concurenta acerba in China din partea producatorilor auto interni precum BYD.



Sursa: insideevs.com


Tesla a redus preturile in China pentru versiunile sale pe raza lunga si de performanta Model Y incepand cu 14 august, a anuntat compania intr-o notificare.


Producatorul auto a scazut preturile de pornire ale ambelor modele cu 14.000 de yuani (1.934,58 USD). Pretul de pornire al modelului Y Long Range scade cu 4,5% la 299.900 de yuani, iar pretul de pornire al modelului Y Performance este acum de 349.900 de yuani, in scadere cu 3,8%.


In acelasi anunt, Tesla a mai spus ca va oferi subventii de asigurare in China in valoare de 8.000 de yuani pentru cumparatorii Model 3 de versiuni entry-level, cu tractiune spate ale vehiculului de inventar Model 3, intre 14 august si 30 septembrie.


Luna trecuta, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus ca scaderea suplimentara a preturilor este o posibilitate, chiar daca a redus marjele productiei auto.


Tesla a redus preturile de mai multe ori in SUA, China si alte piete de la sfarsitul anului trecut si a crescut reducerile si a oferit alte stimulente pentru a reduce stocurile, incercand sa se fereasca de concurenta si de incertitudinea economica.


Vanzarile de vehicule Tesla fabricate in China au scazut cu 31% in iulie fata de iunie, au aratat datele Asociatiei Chinei pentru Autoturisme (CPCA) la inceputul acestei luni, marcand primul sau declin lunar din decembrie.


Sursa: topgear.com


Marca Zeekr de la Geely a scazut preturile cu pana la 37.000 de yuani saptamana trecuta, in timp ce Zhejiang Leapmotor Technologies si-a redus preturile cu pana la 20.000 de yuani la inceputul lunii.


Tesla a declansat razboiul preturilor cu o runda initiala de reduceri anul trecut, inainte de alte noi reduceri in ianuarie, care au lasat masinile Tesla fabricate local cu 14% mai ieftine decat anul trecut si in unele cazuri, cu aproape 50% mai putin costisitoare decat in ​​SUA si Europa.


„Concurenta preturilor a fost si va ramane o tema continua pe piata auto din China”, a declarat Joanna Chen, analist auto la Bloomberg Intelligence. „Tesla incearca sa mentina cresterea volumului dupa ce vanzarile din iulie au aratat o scadere a aportului de comenzi fara noi modele care sa atraga cumparatori chinezi.”


Vanzarile de masini ecologice in China au scazut in iulie fata de iunie, desi achizitiile s-au indreptat catre jucatorii importanti, BYD, Li Auto si Nio raportand toate noi recorduri de vanzari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA