Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Europa trebuie sa ajunga din urma cu vehiculele electrice

Producatorii de automobile europeni duc o lupta pentru a depasi avansul Chinei in dezvoltarea de vehicule electrice la preturi accesibile, au declarat analistii si directorii din industrie la Salonul auto IAA Mobility de la Munchen.



Sursa: electrive.com


„Trebuie sa fie o batalie. Ei (producatorii chinezi de vehicule electrice) sunt in mod clar foarte competitivi in lantul valoric al masinilor electrice”, a spus CEO-ul Renault, Luca de Meo. „Trebuie sa ajungem din urma foarte repede”, a adaugat acesta.


Producatorii de automobile chinezi, inclusiv MG, BYD si Xpeng , vizeaza piata de vehicule electrice din Europa, unde vanzarile de vehicule electrice au crescut cu aproape 55%, pana la aproximativ 820.000 de vehicule in primele sapte luni, reprezentand aproximativ 13% din totalul vanzarilor de masini.


Renault a dezvaluit luni o versiune electrica cu baterie a crossover-ului sau compact Scenic. Scenic va avea un pret la un nivel care este la indemana multor clienti, similar unui model hybrid de aceeasi dimensiune si categorie, a spus de Meo.


Renault a spus ca va elibera preturile pentru Scenic E-Tech mai tarziu in cursul anului, cu o lansare planificata in primul trimestru al anului 2024.


CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a declarat ca marcile chineze reprezinta un „risc iminent” pentru producatorii auto de pe piata de masa din Europa.


„Segmentul pietei auto de baza fie va disparea, fie nu va fi facut de producatorii europeni”, a spus Zipse duminica, referitor la impulsul Chinei in Europa.


BMW si-a prezentat masinile electrice de noua generatie la Munchen cu conceptul Vision Neue Klasse. CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, a descris drumul catre electromobilitate ca pe un maraton in care compania se afla in prezent doar la kilometrul opt sau noua.


„In aceasta cursa, este important sa mentinem flexibilitatea tactica, dar sa avem claritate strategica”, a spus Kallenius in marginea spectacolului.


Mercedes a dezvaluit sedanul electric Concept CLA Class, care prezinta noua sa gama de masini compacte.


Grupul Volkswagen a dezvaluit o versiune de performanta a viitorului sau vehicul electric ID2 mic, care va folosi insigna GTI si masina de spectacol DarkRebel pentru marca sa Cupra, care evidentiaza o noua abordare orientata spre design pentru cele 10 marci ale producatorului auto.


CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, nu vede inca ambitiile producatorilor auto chinezi pentru Europa ca o amenintare. „Avem know-how-ul vehiculului, avem nivelul de calitate. Si avem o mostenire de marca. Noii veniti nu au asta”, a spus acesta.


Sursa: iaa-mobility.com


In ceea ce priveste pretul, a spus el, diferenta fata de producatorii auto traditionali din Europa nu va fi atat de mare.


Presedintele Xpeng, Brian Gu, a declarat ca, desi producatorii de masini europeni sunt in prezent in urma in urma Chinei, ei si-au facut un „angajament urias” fata de vehiculele electrice prin parteneriate si investitii mari in tehnologie.


Prezenta chineza se face simtita puternic la salonul auto de la Munchen. Aproximativ 41% dintre expozantii de la evenimentul din acest an au sediul in Asia, cu un numar dublu de companii chineze care participa in comparatie cu expozitia de la Munchen din 2021.


Xpeng a spus ca va intra pe pietele germane si franceze incepand cu 2024 cu SUV-urile G9 si G6 si berlina mare P7. Vizibilitatea lui Xpeng a crescut dupa ce VW a anuntat recent ca va colabora cu compania pentru a dezvolta modele electrice pentru piata chineza.


BYD si-a prezentat noile oferte electrice pentru piata europeana, inclusiv vehiculul utilitar sport compact Seal U si berlina Seal. Acesta din urma va incepe de la 44.900 de euro (48.470 de dolari) in Germania, punandu-l in concurenta directa cu Modelul 3 al Tesla si mai multe dintre masinile VW.


Sosirea producatorilor chinezi de vehicule electrice a ridicat temeri ca vor submina producatorii auto locali si vor ajunge sa domine vanzarile de vehicule electrice.


Pretul mediu al unui vehicul electric in China a fost mai mic de 32.000 de euro (35.000 de dolari) in prima jumatate a anului 2022, comparativ cu aproximativ 56.000 de euro in Europa, potrivit cercetatorilor de la JATO Dynamics.


„Europa trebuie sa inceteze sa mai fie naiva din punct de vedere macroeconomic in fata Chinei”, le-a spus seful de inginerie al Renault, Gilles Le Borgne, jurnalistilor duminica, subliniind controlul de catre tara a intregului lant de aprovizionare cu baterii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA