Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault adauga trapa inteligenta noului Scenic E-Tech, Rafale

Din ce in ce mai multi furnizori ofera tehnologia, care poate intuneca automat sticla. Renault spune ca este ideal pentru vehicule electrice si va debuta pe Scenic E-Tech.



Sursa: renault.ro


Cumparatorii noului SUV electric Scenic E-Tech de la Renault nu vor putea comanda o trapa glisanta, dar pot obtine ceea ce Renault spune ca este o optiune mai buna: trapa Solarbay, care estompeaza automat diferite segmente folosind impulsuri electrice pentru a excita particulele incorporate in sticla.


Tehnologia este disponibila pe Scenic E-Tech, care a avut debutul public la Salonul auto IAA Mobility. Este, de asemenea, o optiune pentru SUV-ul mediu Renault Rafale recent lansat.


Este ideal pentru vehicule electrice, a spus Brigitte Savariault, un inginer Renault care a lucrat la acoperisul Solarbay.


Beneficiile pentru vehiculele electrice peste un acoperis glisant includ greutatea mai usoara, deoarece nu exista motoare sau sine metalice, a spus Savariault la demonstratia tehnologiei la spectacol.


Exista, de asemenea, un castig de 30 mm inaltime la cap in comparatie cu o trapa conventionala, spune Renault, iar caracteristica de reglare a luminii ajuta la mentinerea cabinei la rece sau la cald, in functie de temperatura exterioara. Zgomotul vantului, care este mai vizibil la vehiculele electrice deoarece au mai putine parti mecanice in miscare, este, de asemenea, redus.


Renault a lucrat cu Saint-Gobain Sekurit pe acoperisul Solarbay, a spus Savariault. Furnizorul numeste tehnologia AmpliSky, pe care a lansat-o (si a marcat-o) in 2019.


La Scenic E-Tech, opacitatea plafonului poate fi controlata printr-un buton sau prin utilizarea asistentului Google Voice in sistemul de infotainment OpenR Link de la Renault. Cand masina este oprita, acoperisul se intuneca automat; cand este pornit din nou, acoperisul revine la setarea anterioara.


Sursa: drive.com.au


Tehnologia, numita cristal lichid dispersat in polimer sau sticla opacizanta, functioneaza prin utilizarea impulsurilor electrice pentru a alinia particule minuscule intr-o pelicula subtire in interiorul acoperisului de sticla.


Sticla opacizanta, de la mai multi furnizori, a fost disponibila pentru o serie de modele de ultima generatie de la Mercedes-Benz, McLaren si Porsche, dar Renault spune ca Rafale si Scenic sunt primele modele mainstream care o au, in special cu capacitatea de a estompa anumite segmente individual.


Porsche spune ca trapa „inteligenta” disponibila pentru Taycan GTS permite doar 15% din caldura exterioara sa intre in interior, comparativ cu 30% pentru o trapa glisanta conventionala.


Va aparea si pe Volkswagen ID7 midsize EV din 2024, desi fara optiune de segmentare.


Viitorul Cadillac Celestiq EV de lux va folosi sticla opacizanta de la SPD-SmartGlass, care le permite fiecaruia dintre cei patru ocupanti sa-si controleze propriul cadran al acoperisului, spune GM.


Alti furnizori care au tehnologia in portofolii includ Webasto, care il numeste geam comutabil si are iluminat integrat intr-o trapa cu caracteristici. Gentex a prezentat viziere reglabile pentru soferi si pasagerii din fata, precum si trape opace.


Maximilian Hofbeck, directorul de management al produselor Webasto, a declarat recent despre compania sa  ca estimeaza ca 80 pana la 90% dintre vehiculele viitoare vor avea acoperis cu iluminare ambientala si geamuri segmentate comutabile. Webasto va incepe productia de serie de acoperisuri cu ambele caracteristici in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA