Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Infiniti, debutul in segmentul EV cu conceptul sportiv Vision Qe fastback

Inceputul productiei primului vehicul electric al Infiniti este amanat pana la inceputul anului 2027, potrivit unui memoriu al furnizorului obtinut de Automotive News.



Sursa: electrek.co


Infiniti a intarziat la petrecerea electrica, primul sau model alimentat cu baterii, o berlina fastback, care nu a sosit decat pana in a doua jumatate a deceniului.


Dar brandul de lux detinut de Nissan a facut aluzie la ceea ce va veni cu un concept swoopy dezvaluit marti inaintea Salonului din Japonia.


Vision Qe, este o viziune eleganta, plina de infloriri aerodinamice si linii musculare. Conceptul prezinta un nou limbaj de design de la Infiniti, care va debuta in modelele de serie inca de anul viitor.


Conceptul de tip coupe are o capota intinsa, barbie proeminenta, luneta puternic inclinata si aripi spate conice.


Qe re-imagineaza grila cu arc dublu a Infiniti pentru o era EV. Grila inchisa prezinta linii sculptate in fascia frontala si este iluminata cu un contur LED. Logo-ul tridimensional reproiectat al marcii se afla in fata si in centru. Farurile subtiri se conecteaza de la aripa la aripa, evidentiind latimea vehiculului.


Alfonso Albaisa, seful de design al Nissan, a asemanat stilul cu „abstractiile unei pasari in zbor, puternice, aproape nemiscate, dar generand o asemenea viteza”.


Dupa ce producatorul de automobile a aratat un model de lut dealerilor din SUA in iunie, un retailer a descris designul drept o „evolutie izbitoare” a berlinei Q70 intrerupt al marcii.


Conceptul ruleaza pe roti mari care prezinta un model geometric inspirat de „bobina strans infasurata a unui motor electric”, a spus Infiniti. Tratamentul auriu asupra accentelor contrasteaza cu culoarea albastra a corpului.


Intrarea Infiniti in arena vehiculelor electrice arata semne de intarziere suplimentara: conform unei note de furnizor obtinute de Automotive News, inceperea planificata a productiei vehiculului electric la fabrica Nissan din Canton, Miss., a fost amanata din noiembrie 2026 pana in februarie a anului urmator.


Sursa: infiniti.com


Dezvaluirea lui Vision Qe marti la un eveniment alaturi de Tokyo Bay a fost mai mult decat un concept fantezist. Infiniti a prezentat si produse care vor ajunge la dealeri in urmatorii cativa ani.


In primavara, Infiniti va oferi o reproiectare indrazneata a SUV-ului sau emblematic QX80, cu o estetica Range Rover si un pret cu sase cifre pe masura.


A treia generatie QX80 este mai robusta decat predecesorul sau si prezinta o grila proeminenta, manere incastrate pentru usi si faruri si stopuri subtiri, proiectate cu „piano-key ”. Un sistem de suspensie pneumatica regleaza automat inaltimea pentru a facilita intrarea si iesirea.


La mijlocul anului 2025, Infiniti va viza un nou colt al pietei de lux atunci cand va lansa un crossover de dimensiuni medii cu doua randuri .


QX65, prima placuta noua a marcii din 2021 are ochii pe Lexus RX, care a vandut peste 96.000 de vehicule anul trecut.


Construit pe cea mai bine vanduta platforma QX60 de la Infiniti, QX65 asemanator coupe-ului renunta la stilul boxy al fratelui sau cu trei randuri, avand in schimb faruri proeminente ca aripioare de rechin si grila mare a lui QX80.


De asemenea, Infiniti a prezentat pe scurt o redare a unui al doilea vehicul electric un crossover programat pentru 2028.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA