Aproape Masini

Acum avem si magazin online

GM intrerupe productia de camioneta Cruise fara sofer

General Motors intentioneaza sa opreasca temporar productia camionetei sale complet autonome Cruise Origin la doar cateva zile dupa ce unitatea a declarat ca intrerupe toate operatiunile fara sofer.



Sursa: geekwire.com


Decizia a fost raportata pentru prima data de Forbes, citand discursul CEO-ului Cruise, Kyle Vogt.


Vogt, potrivit Forbes, a declarat ca despre companie ca a produs deja sute de vehicule Origin si ca este „mai mult decat suficient pentru termenul scurt, cand suntem gata sa reluam lucrurile”.


Un purtator de cuvant al GM a declarat pentru Reuters ca „terminam productia pentru un numar mic de vehicule pre-comerciale si, dupa aceea, intentionam sa intrerupem temporar productia”.


„Credem ca vehiculele autonome vor transforma modul in care oamenii se misca in jurul lumii, iar Origin este o parte importanta a calatoriei AV”, a declarat purtatorul de cuvant.


Cruise, divizia de masini fara sofer a General Motors, a declarat luna trecuta ca va opri operatiunile la nivel national, dupa ce autoritatile de reglementare din California au suspendat licenta de operator de robotaxi, spunand ca vehiculele cu conducere autonoma reprezinta un risc pentru public.


Cruise in februarie 2022 a solicitat autoritatilor de reglementare din SUA sa solicite permisiunea de a implementa anual pana la 2.500 de vehicule Origin cu conducere autonoma, fara controale umane, cum ar fi volanele.


Sursa: electrive.com


Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a declarat in iulie ca se asteapta sa ia o decizie cu privire la petitie, dar luna trecuta a deschis o noua ancheta pentru a stabili daca Cruise ia suficiente masuri de precautie pentru a proteja pietonii.


Vehiculul Cruise Origin, construit in Detroit, a fost dezvoltat in comun de GM, Cruise si Honda.


Consiliul Cruise a angajat firma de avocatura Quinn Emanuel pentru a revizui raspunsurile managementului Cruise la autoritatile de reglementare care investigheaza un accident din 2 octombrie, iar compania de consultanta tehnologica Exponent sa examineze tehnologia Cruise, a declarat vineri compania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA