Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Great Wall Motor schimba strategia de nume a modelelor

Ora Funky Cat EV al producatorului auto chinez devine GWM Ora 03, iar hibridul plug-in Wey Coffee 01 se va numi GWM Wey 05, intr-un efort al celor de la Great Wall Motor de a se reorganiza.



Sursa: ev-database.org


Great Wall Motor, producatorul auto chinez care a intrat pe piata europeana cu marcile Ora si Wey, isi schimba conventiile de denumire si isi reinnoieste strategia de brand.


GWM va fi singurul brand de consum, cu Wey si Ora ca linii de produse in cadrul acesteia, a spus producatorul auto. Schimbarea „semnifica angajamentul GWM pentru o prezenta globala mai coerenta si mai recunoscuta, in special pe piata europeana”, a declarat producatorul auto.


Ca parte a planului, numit „One GWM”, nume de modele ciudate pentru masinile Ora si Wey vor fi inlocuite cu numere care „vor face mai usoara distinctia intre modele”.


Cifrele vor reprezenta dimensiunea relativa a vehiculelor, a spus GWM.


Ora Funky Cat, un vehicul electric mic, devine GWM Ora 03.


Ora Lightning Cat, un sedan EV de dimensiuni medii, devine GWM Ora 07.


Wey Coffee 01, un SUV hybrid plug-in de dimensiuni medii, devine GWM Wey 05. Wey Coffee 02, un SUV compact hibrid plug-in, devine GWM Wey 03.


Modificarile vor intra in vigoare anul viitor.


Vanzarea masinilor sub o singura marca va creste vizibilitatea companiei, a spus producatorul auto, in special pentru distribuitori si dealeri.


Great Wall are cel mai mare grup de dealeri auto din Europa, Emil Frey, ca partener de vanzare retail in Germania. In Marea Britanie, IM Group distribuie masini Ora.


Potrivit Dataforce, Great Wall a vandut 4.596 de masini Ora si 44 de masini Wey in Europa pana in octombrie.


„One GWM ne va ajuta sa cream un brand de consum mai puternic pe piata europeana dura si o crestere mai rapida a gradului de constientizare si familiaritate”, a declarat Thiemo Jahnke, director de brand si marketing european la GWM Europe, intr-un comunicat.


Great Wall este unul dintre numeroasele marci chineze care au intrat pe piata europeana in ultimii ani, cea mai mare axata pe vehicule full-electrice sau electrificate. La fel ca marca SAIC MG si BYD, Great Wall vinde masini printr-un model traditional de distribuitor/dealer, mai degraba, decat prin vanzari directe catre consumatori.


Sursa: motor1.com


Great Wall a produs pentru scurt timp vehicule in Europa, dupa ce a deschis o fabrica in Bulgaria in 2012 pentru a asambla SUV-uri, pickup-uri si masini de oras.


Great Wall si-a deschis recent ofensiva europeana de vanzari in Germania in 2022 cu Wey Coffee 01 si Ora Funky Cat. De atunci, vanzarile au inceput pe un numar limitat de piete, inclusiv Germania, Irlanda, Suedia si Marea Britanie.


Anul viitor, Great Wall planuieste sa adauge inca 11 tari europene, inclusiv Belgia, Italia, Tarile de Jos si Spania. Lansarile includ GWM Wey 03 si GWM Ora 07, cu „cel putin” un alt model in 2025.


Producatorul auto a declarat ca are in vedere infiintarea unei fabrici in Europa. Inainte de a-si retrage interesul, Great Wall a fost unul dintre cei care prefera sa preia o fosta fabrica Nissan din Barcelona, ​​pe care producatorul auto japonez a inchis-o in 2021.


Great Wall ia in considerare amplasarea primei fabrici europene in Germania, Ungaria sau Republica Ceha, a declarat Xiangjun Meng, presedintele operatiunilor europene ale producatorului auto din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA