Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan Leaf adopta un stil no, pentru a ajuta la stimularea cererii

Leaf este primul dintre cele trei vehicule electrice noi pe care Nissan le va construi la fabrica sa din Sunderland.



Sursa: insideevs.com


Nissan va profita de gusturile europene pentru crossover cu noul Leaf, intr-o schimbare de stil care spera ca va stimula in mod semnificativ cererea.


Leaf compact EV este primul dintre cele trei masini noi, electrice cu baterie, pe care Nissan le va construi pentru pietele europene la fabrica sa din Sunderland, Anglia. Acesta va fi urmat de o inlocuire electrica pentru Juke EV, asteptata in 2025, si de urmatorul Qashqai, care va avea loc probabil in jurul anului 2027.


Urmatorul Leaf va fi lansat la sfarsitul anului viitor, a declarat o sursa de la Nissan pentru Automotive News Europe. Nissan nu a dezvaluit data oficiala de lansare. Nissan va investi 423 de milioane de lire sterline (545 de milioane de dolari) pentru a moderniza fabrica pentru a construi pana la 100.000 de noi Leaf anual.


Vanzarile europene ale Leaf au scazut cu 31% pana la 11.568 pana in octombrie, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce.


Lansata in 2010, Leaf, acum la a doua generatie, a fost o masina complet electrica inovatoare, dar noii intrati, in special din China, inseamna ca piata de vehicule electrice din Europa este mai aglomerata si mai competitiva.


Masina electrica cu baterie MG4, construita in China, de exemplu, a vandut 52.520 de unitati in Europa in primele 10 luni.


Nissan va evita crossover-ul Leaf din a treia generatie sa concureze direct fie cu Juke, fie cu Qashqai, oferindu-i un stil mai jos si mai elegant.


Designul sau ar fi mai apropiat de crossover-ul electric Ariya, care are un stil mult mai aerodinamic decat X-Trail unghiular al Nissan, care concureaza in acelasi segment SUV de dimensiuni medii ca si Ariya, potrivit unei surse Nissan.


Nissan a spus anterior ca aspectul noului Leaf a fost anticipat de conceptul Chill-Out, care a fost descris la acea vreme drept „un paradis mobil”.


Conceptul are un design neted, dezordonat, cu o curba inspirata de coupe la linia acoperisului si panouri digitale atragatoare fata si spate care contin luminile. Este echipat cu sistemul de tractiune integrala Nissan e-4ORCE.


Sursa: greencarreports.com


Designul noului Leaf va cauta sa evite proportiile neplacute ale primelor doua generatii, care au folosit o platforma adaptata dupa masinile cu motor cu combustie.


Acesta va fi construit pe aceeasi platforma CMF-EV optimizata electric ca si masina compacta Ariya si Renault Megane E-Tech, a spus Nissan.


Bateriile vor proveni de la noua fabrica de celule aflata in prezent in constructie de partenerul de baterii Nissan AESC, detinuta de Envision din China, alaturi de fabrica de automobile Sunderland.


Noua baterie „Gen5” (generatia a cincea) va avea cu 30% mai multa energie decat pachetul de 62 de kilowati/ora din actualul Leaf, a spus AESC. Acest lucru va permite lui Nissan sa mareasca intervalul de 385 de km a modelului actual si sa concureze mai bine cu modele precum Volkswagen ID3, care parcurge pana la 343 de mile cu o incarcare completa a bateriei sale de 77 kWh.


Celulele bateriei pentru actuala Leaf sunt produse in actuala fabrica AESC de langa hala de asamblare a vehiculelor din Sunderland.


Cand Leaf a fost lansat in 2010, Nissan nici macar nu acoperea costurile materiale din cauza preturilor ridicate ale bateriei, a declarat, anul trecut, fostul director Nissan, Andy Palmer, pentru Automotive News Europe Congress.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA