Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen in discutii cu Renault pentru un vehicul electric low-cost

Producatorii de automobile europeni isi accelereaza planurile de a aduce pe piata masini electrice la preturi accesibile, ca raspuns la noii intrati de pe piata, din China iar Volkswagen propune o colaborare cu Renault.



Sursa: techtimes.com


Volkswagen discuta cu potentiali parteneri, inclusiv Renault, despre cooperarea in dezvoltarea unei masini electrice de 20.000 de euro (21.476 de dolari), a raportat un ziar de afaceri german.


VW este interesat sa coopereze pe o platforma pentru masina care spera ca va face vehiculele alimentate cu baterii la preturi accesibile pentru masa, a raportat Handelsblatt.


Discutiile cu Renault sunt inca „intr-un stadiu foarte incipient” si ar putea duce la nimic, a raportat vineri Handelsblatt.


Productia anuala de 200.000 pana la 250.000 de vehicule este tinta pentru ambii parteneri, dupa cum se arata in ziar.


Volkswagen a prezentat in martie detaliile unei masini integral electrice in curs de dezvoltare pentru 25.000 de euro, care urmeaza sa fie lansata pana in 2025, cu o autonomie de 450 km (279 mile) si o incarcare a bateriei de la 10% la 80% in aproximativ 20 de minute.


VW a declarat la acea vreme ca lucreaza si la un vehicul de 20.000 de euro, dar nu a oferit informatii suplimentare.


Luna trecuta, CEO-ul Renault, Luca de Meo, fost director al Grupului VW, a declarat ca producatorul francez va lansa noua generatie Twingo hatchback ca o masina de oras complet electrica in 2026, cu un pret de mai putin de 20.000 de euro.


De Meo a aratat modelul investitorilor la o zi a pietei de capital pentru Ampere, spin-off-ul Renault EV.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Producatorii de automobile europeni isi accelereaza planurile de a aduce pe piata masini electrice la preturi accesibile, ca raspuns la noii intrati din China. Pretul mediu de vanzare retail al unui vehicul electric in Europa in prima jumatate a anului 2023 a fost de peste 65.000 de euro, potrivit firmei de cercetare auto JATO Dynamics, comparativ cu putin peste 31.000 de euro in China.


Un purtator de cuvant al Renault a spus ca cooperarea este necesara pentru a fi competitiv cu vehiculele electrice de mici dimensiuni.


„Suntem in discutii diferite, dar nimic nu a fost finalizat”, a spus purtatorul de cuvant.


Totusi, VW a refuzat sa comenteze aceasta stire.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA