Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio intentioneaza sa lanseze brandul Firefly la preturi accesibile in Europa

Marca Firefly a celor de la Nio va oferi modele mai mici, de familie.



Sursa: arenaev.com


Producatorul chinez de vehicule electrice Nio isi va lansa marca accesibila Firefly in Europa in 2025, a declarat Lihong Qin, presedintele companiei.


Rivalul aspirant al Tesla si-a lansat modelele premium in Norvegia in 2021 si a intrat in Germania, Tarile de Jos, Suedia si Danemarca in octombrie anul trecut.


Brandul Firefly va oferi modele mai mici pentru familii, a spus Qin si nu a oferit detalii despre preturi.


Nio concureaza in prezent cu vehiculele electrice oferite de producatori de automobile premium, inclusiv BMW si Mercedes-Benz. Preturile producatorului auto in Europa variaza de la aproximativ 50.000 de euro pana la 91.000 de euro, in functie de gama vehiculului si daca clientii cumpara sau inchiriaza bateria.


Nio a anuntat planuri pentru o marca de masa in 2021, spunand ca relatia sa cu Nio ar fi similara cu cea a Volkswagen si Audi, si Toyota catre Lexus.


Un val de producatori chinezi de vehicule electrice se extinde in Europa, deoarece cererea incetineste acasa si ei cauta sa profite de un avantaj de cost fata de rivalii occidentali, care au intarziat sa adopte noua tehnologie.


Cu toate acestea, Uniunea Europeana investigheaza importurile de vehicule electrice din China pentru a vedea daca acestea incalca regulile de concurența.


Sursa: electrek.co


Nio se confrunta cu pierderi tot mai mari, deoarece razboiul preturilor inceput de Tesla a afectat profitabilitatea sa. Nio a concediat 10% dintre lucratorii sai si are in vedere divizarea unor unitați, cum ar fi afacerea sa de productie de baterii, si a format parteneriate pentru a ajuta la finantarea intreprinderilor cum ar fi schimbarea bateriei, deoarece pare sa reduca costurile.


Parteneriatele incheiate in noiembrie cu Geely si Changan Automobile, detinuta de stat vor implica construirea unui nou pachet de baterii si a unei noi arhitecturi de sasiu impreuna cu producatorii de masini sa le foloseasca drept model pentru viitorii parteneri, a spus Qin.


Nio a semnat de atunci un al treilea acord de parteneriat, dar este prea devreme pentru a dezvalui detalii, a adaugat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA