Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW reutilizeaza fabrica din Munchen pentru productia integrala electrica

Vehiculele electrice Neue Klasse de la BMW reprezinta un efort de miliarde de euro pentru a depasi decalajul tehnologic fata de Tesla si vor fi construite in Munchen.



Sursa: heise.de


BMW investeste 650 de milioane de euro (711 milioane de dolari) pentru a-si converti fabrica principala din Munchen pentru a produce exclusiv vehicule electrice de la sfarsitul anului 2027, o piatra de temelie in tranzitia catre era electrica.


BMW a declarat ca va construi patru cladiri, inclusiv o noua linie de asamblare a vehiculelor si un atelier de caroserie si a mutat productia traditionala de motoare in Marea Britanie si Austria, cu 1.200 de angajati recalificati sau mutati in alte locatii.


Spre deosebire de alti producatori de automobile, BMW nu si-a stabilit propriul obiectiv pentru a pune capat productiei de masini cu motor cu combustie, dar se confrunta cu reglementarile Uniunii Europene care interzice efectiv vanzarea de masini noi pe benzina si diesel in blo,c incepand cu 2035.


Vehiculele electrice au reprezentat 15% din vanzarile BMW in 2023, un raport pe care se asteapta sa creasca la o treime pana in 2026.


Conceptul Vision Neue Klasse de la BMW, dezvaluit la Salonul auto IAA de la Munchen Mobility, in septembrie anul trecut, a prezentat vehiculele electrice de ultima generatie ale producatorului auto, care vor fi lansate cu o berlina de dimensiunea Seria 3 si un SUV de dimensiuni medii.


BMW va incepe productia primelor masini Neue Klasse in 2025 la noua sa fabrica din Debrecen, Ungaria, urmata de productia la fabrica sa din Munchen incepand din 2026, in paralel cu masinile cu motor cu combustie pana in 2027, cand vor fi construite numai masini electrice.


Renovarea fabricii din Munchen implica patru cladiri, inclusiv o noua linie de asamblare si va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2027, a anuntat BMW miercuri. Fabrica, unde BMW produce masini din 1922, produce in prezent modele cu motoare cu ardere, hybrid plug-in si vehicule electrice complete, cum ar fi i4.


Sursa: motorauthority.com


BMW spune ca vehiculele sale electrice Neue Klasse vor stabili „un punct de referinta in ceea ce priveste autonomia, viteza de incarcare si pretul”. Dezvoltarea lor reprezinta un efort de miliarde de euro al BMW pentru a depasi decalajul tehnologic fata de concurenti precum Tesla si alti producatori de vehicule electrice.


De asemenea, masinile Neue Klasse vor fi construite la fabrica BMW din Shenyang, China, incepand cu 2026, si la fabrica sa din San Luis Potosí, Mexic, din 2027.


Producatorii de automobile de la Mercedes-Benz pana la Volkswagen au avertizat in ultimele luni ca vanzarile de vehicule electrice nu se dezvolta la fel de repede pe cat se astepta, presiunile economice care afecteaza consumatorii, in timp ce blocajele lantului de aprovizionare care au oprit productia au inceput sa se scada.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA