Aproape Masini

Acum avem si magazin online

5 lucruri interesante de la targul de tehnologie CES 2024

O noua mobilitate a volanului si un SUV cu incarcatura care poate decola au fost printre cele mai importante noutati de la CES 2024.



Sursa: yanfeng.com


Expozitia anuala de tehnologie nu a fost un spectacol condus de producatorii de automobile ca in anii trecuti, General Motors, Ford si Stellantis au sarit peste eveniment, dar concurentii chinezi si vietnamezi si furnizorii de putere au completat golul.


Cele cinci tehnologii care au impresionat la CES 2024 sunt:


 



  • Valeo si Zeekr au organizat un spectacol de lumini: Furnizorul francez Valeo a facut echipa cu filiala Geely Zeekr pentru a crea o experienta de iluminare ultra-personalizabila in 007. Fascia frontala a masinii este echipata cu iluminare bifunctionala Valeo Thinbilite de 15 mm inaltime si doua sisteme digitale, panouri, care sunt alcatuite din peste 1.700 de LED-uri. Caracteristica apare pe berlina mare 007 din China.


 



  • Volanul lui Yanfeng care dispare:  Gigantul chinez de interior Yanfeng a prezentat idei despre cum ar functiona masina autonoma de aproape un deceniu. Cea mai recenta versiune a sa, numita Interiorul vehiculului electric (EVI), include, printre altele, un volan care functioneaza ca afisaj cu ecran tactil, precum si o tastatura virtuala. Cu o atingere pe ecranul tactil, masina poate fi pusa in modul de conducere autonoma de Nivel 4, moment in care afisajul central al volanului devine o tastatura care permite soferului sa tina pasul cu e-mailurile. Cu o alta atingere, soferul poate trece la vizionarea unui film, moment in care volanul poate fi deplasat usor spre dreapta si in afara ecranului video. Aceasta caracteristica este inca la multi ani distanta de realitate, avand in vedere ca masinile de nivel 4 nu sunt la orizont.


 



  • Filiala Xpeng cauta sa ofere clientilor aripi: Xpeng Aeroht, filiala de aviatie a producatorului auto chinez Xpeng, are deja 100 de comenzi pentru vehiculul sau cu dublu scop cunoscut sub numele de Modulul de sol si Modulul de aer. Modulul de sol este un SUV care este asemanator cu Tesla Cybertruck. Poarta modulul de aer. Cofondatorul si designerul sef al Xpeng Aeroht, Tan Wang, a declarat pentru Automotive News Europe ca scopul este de a incepe sa livreze vehiculul clientilor din China pana in al patrulea trimestru. Acesta a spus ca pentru a opera manual Air Module proprietarul ar avea nevoie de un permis de pilot de elicopter. In caz contrar, poate zbura singur. Wang spera ca vehiculul, care trebuie inca denumit deoarece Ground Module si Air Module nu sunt alegerea finala, va fi vandut in Europa si SUA, dar nu exista inca planuri consolidate pentru a face acest lucru.

    Sursa: evtol.news



 



  • VinFast goes Wild:  Producatorul auto vietnamez VinFast a folosit CES pentru a prezenta modele noi. Modelul de pickup cel mai cautat in SUA a fost VF Wild, care este un concept pentru un camion de dimensiuni medii care a fost proiectat si realizat de Gomotiv Australia si construit de Torino Design din Italia. VinFast a spus ca „designul prezentei impunatoare a VF Wild a fost inspirat de miscarea pelerinei unui super-erou prin vant”. Ceea ce a atras cu adevarat atentia spectatorilor a fost versatilitatea si configurabilitatea banchetei din spate si a zonei de pat a conceptului. Prin apasarea unui buton, scaunele din spate se rabateaza, geamul din spate aluneca in jos si spatele masinii se deschide, creand spatiu amplu de depozitare pentru articole lungi. VinFast spune ca pickup-ul ar putea intra in productie inca din 2026.


 



  • Solutia Bosch pentru conectarea la priza: Robert Bosch testeaza tehnologia automata de parcare cu valet impreuna cu o functie de incarcare automata. Tehnologia, lansata cu divizia software al Volkswagen, Cariad, ghideaza un vehicul fara sofer catre un loc de parcare cu incarcator, iar un robot deschide portul de incarcare si introduce automat cablul. Indeparteaza cablul odata ce bateria este complet incarcata. Apoi vehiculul conduce singur la un loc de parcare obisnuit, deschizand locul de incarcare pentru urmatorul vehicul electric.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA