Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD reduce preturile in Germania

Preturile s-au redus cu pana la 15%, deoarece producatorul chinez de automobile BYD face progrese lente pe piata nr. 1 din Europa.



Sursa: electrifying.com


BYD scade preturile pentru vehiculele sale electrice din Germania, mai ales pentru SUV-ul sau compact Atto 3, pe masura ce razboiul preturilor dintre producatorii de masini electrice castiga amploare.


La inceputul anului, preturile producatorului chinez de automobile au scazut cu pana la 15%, potrivit unui raport din publicatia Automotive News Europe Automobilwoche.


Linia Atto 3 Comfort este acum disponibila pentru 37.990 de euro (41.700 USD), in timp ce editia Design, mai bine echipata, costa 39.990 de euro (44.000 USD).


Preturile celorlalte modele oferite in Germania au scazut semnificativ mai putin, Dolphin-ul scazand cu aproximativ 8 procente, iar Seal-ul cu 5 procente.


BYD a facut doar progrese lente in Germania. Anul trecut, Autoritatea Federala de Transport Auto a inregistrat 4.139 de noi inmatriculari de modele BYD, inclusiv 700 de unitati in decembrie.


Atto 3 a reprezentat mai mult de 90% din vanzarile BYD in Germania. Dolphin (68 de unitati) si Seal (21 de unitati) s-au vandut semnificativ mai putin bine.


La nivel mondial, BYD este intr-o cursa cu Tesla pentru primul loc in vanzarile de vehicule electrice. Marca chinezeasca a raportat 3 milioane de vanzari in ultimul an, o crestere de 62% fata de 2022.


Sursa: ev-database.org


Dintre acestea, 1,6 milioane au fost modele electrice cu baterie, in crestere cu 73%, iar 1,4 milioane au fost modele hybrid plug-in, in crestere cu 52%.


Cand vine vorba de BEV, Tesla este inca in frunte, compania lui Elon Musk vanzand peste 1,8 milioane de vehicule anul trecut.


BYD este una dintre numeroasele marci care exporta in Europa din China si care vor fi supuse controlului Comisiei Europene pentru posibile subventii neloiale.


In noiembrie, BYD a declarat ca a ales Ungaria ca locatie pentru o fabrica care sa-si sprijine expansiunea in Europa si sa deserveasca pietele din Germania, Franta, Marea Britanie, Spania si tarile scandinave.


Anul trecut, BYD a depasit Volkswagen ca cel mai bine vandut brand din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA