Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD este pe primul loc ca marca de automobile din China in 2023

Rezultatul BYD reflecta liderul mare de marci de masini chineze pe care il construiesc in dezvoltarea de vehicule electrice accesibile si de inalta tehnologie.



Sursa: electrek.co


BYD a depasit Volkswagen Group ca cel mai bine vandut brand de masini din China in 2023, dovada clara ca pariul sau all-in pe vehiculele electrice plateste dividende si il ajuta sa treaca de unele dintre cele mai mari nume mostenite din lume.


Inregistrarile BYD in China au crescut la 2,4 milioane anul trecut, arata datele Centrului de Tehnologie si Cercetare Auto din China, ceea ce ii ofera o cota de piata la nivel national de 11%, o crestere de 3,2 puncte procentuale.


Cresterea fulgeratoare a producatorului auto chinez reflecta liderul mai larg pe care il au marcile de masini chineze in dezvoltarea de vehicule electrice accesibile si de inalta tehnologie, care castiga rapid acceptare internationala.


Producatorii de automobile precum Stellantis si VW apeleaza acum la companiile auto chineze pentru a da viata strategiilor lor de vehicule electrice.


BYD a depasit VW ca cea mai bine vanduta marca de masini din China trimestrial, la inceputul anului trecut, dar ultimele date arata ca acesta este acum statutul pentru un an intreg. VW este cel mai bine vandut brand din China din cel putin 2008, cand informatiile CATRC au devenit disponibile.


Printre celelalte cinci marci de top, Toyota si Honda si-au vazut cota de piata si volumele de vanzari in scadere. Jucatorul autohton Changan a beneficiat de pe urma cresterii vanzarilor, desi ponderea sa a ramas stabila.


Sursa: volkswagen-newsroom.com


Schimbarea clasamentului este de bun augur pentru BYD si pentru alti producatori de automobile chinezi care vor veni in 2024, vanzarile totale de vehicule electrice si hybrid in tara sunt asteptate sa creasca cu 25%, pana la 11 milioane de unitati.


Vanzarile la nivel mondial ale BYD au depasit 3 milioane, lasandu-l pe punctul de a intra pentru prima data in primele 10 clasamente ale vanzarilor auto globale, potrivit GlobalData.


Vanzarile sale numai de vehicule electrice in trimestrul al patrulea au fost suficiente pentru a depasi Tesla pentru prima data ca cel mai mare vanzator la nivel global.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA