Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO Volvo: Piata vehiculelor electrice este in scadere, nu preocuparea noastra

In a doua jumatate a anului 2023, marja de profit bruta a Volvo pe masinile sale complet electrice a crescut de patru ori la 13%.



Sursa: motor1.com


CEO-ul Volvo Cars, Jim Rowan, a spus ca reducerea cererii de vehicule electrice este o problema pe piata de masa, nu si pentru Volvo.


„Segmentul pietei de masa poate a fost afectat de unele companii care nu au ajuns la paritatea preturilor cu ICE (motor cu combustie interna)”, a spus Rowan in timpul unei convorbiri privind veniturile. „In segmentul premium, noi nu vedem asta. Vedem segmentul premium in crestere si luam cota de piata.”


„Suntem cea mai mare companie de actiuni BEV (vehicule electrice cu baterii) premium si avem cele mai mari marje BEV publicate in sectorul EV, cu exceptia Tesla”, a spus Rowan.


In 2023, marja bruta a Volvo pentru vehiculele sale BEV a fost de 9%, in timp ce marja pentru vehiculele non-BEV a fost de 23%.


Rowan se asteapta ca cifra BEV sa se imbunatateasca in acest an din cauza sosirii SUV-ului electric mic EX30, despre care Volvo estimeaza ca va oferi marje brute de 15 pana la 20%,  impingand producatorul de automobile mai aproape de paritatea preturilor cu cele non-BEV.


In a doua jumatate a anului 2023, marjele de profit brute ale Volvo la masinile electrice au crescut de patru ori la 13%.


La nivel global, Volvo a vandut 113.419 de masini electrice in 2023, o crestere cu 70% fata de anul precedent. Pe baza a doua crossover-uri cu baterii electrice, Volvo si-a crescut cota de piata globala a energiei electrice cu 34% fata de un an mai devreme.


Anul acesta, Volvo va introduce, de asemenea, crossover-ul emblematic EX90 si EM90, care este o furgoneta de lux care vizeaza China si alte piete asiatice.


Adoptarea vehiculelor electrice de catre producatorul suedez de automobile este printre cei mai ambitiosi dintre producatorii de automobile traditionali.


„Volvo nu va vinde o singura masina care sa nu fie complet electrica dupa 2030, indiferent de piata”, a declarat anul trecut directorul comercial al marcii, Björn Annwall, pentru Automotive News.


Directorii Volvo au subliniat ca gama de hibride usoare si hybrid plug-in a marcii va fi cheia pentru a conduce compania catre viitorul sau complet electric.


Sursa: volvocars.com


Hibrizii plug-in „constituie o punte importanta catre viitorul complet electric”, a spus Annwall la apelul investitorului. „Vedem multi consumatori care iau hybrid-ul plug-in ca primul pas catre electrificarea completa, iar urmatoarea masina pe care o cumpara este o masina complet electrica”.


Annwall considera portofoliul Volvo hybrid si alimentat de baterii ca pe o acoperire pe termen scurt impotriva ratelor disparate de adoptare a vehiculelor electrice la nivel global.


„Tranzitia (la vehiculele electrice) are loc la diferite scari de timp in intreaga lume”, a spus Annwall. „Putem vinde mai multe XC90 (combustie interna) in centrul SUA si mai multe EX90 (electrice cu baterie) pe Coasta de Vest”.


In urmatorii cativa ani, hibrizii Volvo vor primi actualizari de stil exterior, design interior si infotainment.


„Vor primi dragoste si grija cu investitii inteligente”, a declarat Annwall.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-02-10 12:02:56

    Salutare Dorin, Dar oare merita sa te concentrezi total pe un segment putin important?

  • AproapeMasini

    2024-02-10 12:02:56

    Salutare Dorin, Dar oare merita sa te concentrezi total pe un segment putin important?

  • Dorin Drăghiciu

    2024-02-10 00:18:02

    Volvo e un segment special , nu reflectă întreaga piață , ci doar un mic segment puțin important .

  • Dorin Drăghiciu

    2024-02-10 00:18:02

    Volvo e un segment special , nu reflectă întreaga piață , ci doar un mic segment puțin important .


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA