Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul Aston Martin Vantage primeste mai multa putere

Cresterea performantei lui Vantage ofera masinii sport mai multa putere decat Porsche 911 Turbo S, un rival cheie.



 


Sursa: topgear.com


Aston Martin a crescut semnificativ puterea motorului pentru cea mai noua versiune a masinii sale sport Vantage entry-level, in conformitate cu strategia sa de a vinde cel mai puternic model din fiecare categorie in care concureaza.


Motorul V-8 twin-turbo de 4,0 litri al lui Vantage, furnizat de divizia AMG a Mercedes-Benz, are acum 656 CP, in crestere de la 503 CP.


Cresterea performantei ofera masinii sport cu doua locuri mai multa putere decat Porsche 911 Turbo S, un rival cheie.


Vantage poate accelera de la 0 la 60 mph (0-97 km/h) in 3,4 secunde si poate atinge o viteza maxima de 202 mph (325 km/h), a declarat Aston Martin intr-un comunicat.


Actualizarea lui Vantage urmeaza lansarii masinii sport mai mari DB12 anul trecut, primul model introdus dupa ce miliardarul canadian Lawrence Stroll a preluat controlul asupra producatorului auto britanic. DB12 de 670 CP il depaseste pe Ferrari Roma de 611 CP, care foloseste si un V-8 turbo montat in fata.


Noul Vantage va reprezenta aproximativ o cincime din vanzarile totale ale Aston Martin, ceea ce ar face sa fie al doilea best-seller al companiei, dupa SUV-ul DBX, prognozeaza producatorul auto.


Nu au fost lansate preturi, dar se asteapta ca Vantage sa se vanda cu aproximativ 165.000 de lire sterline (208.000 USD), o crestere cu 32% fata de pretul de baza al modelului lansat.


Cresterea asteptata a pretului este probabil sa stimuleze si mai mult pretul mediu de vanzare al Aston Martin, care a fost de 219.000 de lire sterline la sfarsitul lunii septembrie trecute, fata de 195.000 de lire sterline in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit cifrelor companiei.


Alaturi de mai multa putere, noul Vantage include o noua tehnologie pentru a aduce o experienta semnificativ imbunatatita a soferului fata de modelul de sase ani, a spus Aston Martin.


Masina include un modem 4G pentru a oferi conectivitate imbunatatita pentru sistemul de infotainment si pentru a permite soferului sa interactioneze cu masina prin intermediul aplicatiei Aston Martin.


Configuratia infotainment este aceeasi cu cea folosita de DB12. Ecranul tactil de 10,25 inchi este sustinut de o serie de butoane mai traditionale pentru a opera incalzirea si racirea, precum si pentru a dezactiva asistenta pentru sofer, cum ar fi Lane Assist.


Sursa: topgear.com


Sistemele de siguranta ale masinii leaga motorul, franarea si diferentialul electronic spate pentru a oferi soferului mai mult control asupra livrarii de putere, inclusiv setari pentru vreme umeda si pentru rularea pe pista, precum si opt setari diferite pentru controlul tractiunii.


Imbunatatirile sunt vazute ca fiind atat de transformatoare incat compania se gandea sa ofere masinii un nou nume pentru a o diferentia mai bine de modelul Vantage, a spus Stroll. „Este substantial diferit in ceea ce priveste senzatia, mersul, conducerea, tehnologia, totul. Este o propunere foarte diferita”, a spus Stroll, adaugand ca impulsul de a redenumi a fost sustinut puternic de dealerii Aston Martin.


Cu toate acestea, Aston Martin a decis sa pastreze numele Vantage, deoarece mentine in viata un nume care are o istorie de 74 de ani la producatorul de automobile.


Productia Vantage va incepe in primul trimestru, livrarile incepand cu al doilea trimestru.


Modelul Vantage va fi urmat de noul inlocuitor de inalta performanta pentru DBS, al treilea model din gama de masini sport revizuite cu motor fata si tractiune spate a Aston Martin.


Noul model este de asteptat sa fie dezvaluit in al doilea trimestru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA