Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul Ypsilon al Lancia mizeaza pe eleganta italiana

Centrul de design al Lancia si casa de design Cassina au cooperat pentru a oferi editiei de lansare a lui Ypsilon un habitaclu de lux.



Sursa: auto.everyeye.it


Lancia mizeaza pe eleganta italiana pentru a ajuta noul sau Ypsilon sa iasa in evidenta in segmentul aglomerat al masinilor mici.


A treia generatie Ypsilon, primul model nou al marcii in mai bine de un deceniu, va conduce extinderea marcii premium Stellantis dincolo de Italia, singura sa piata in prezent.


Ypsilonul va avea versiuni electrice cu baterie si versiuni mild hybrid pe benzina. Hatchback-ul a fost dezvaluit miercuri la Milano in showroom-ul casei italiene de design interior si mobilier Cassina.


Centrul de stil al lui Lancia din Torino si Cassina au cooperat pentru a oferi editiei de lansare cu insigna Cassina a lui Ypsilon un habitaclu de lux despre care marca spune ca este ca un living italian elegant.


Cabina are si o masuta de cafea multifunctionala Cassina care permite ocupantilor sa reincarce telefoanele inteligente. Aceasta este o premiera pentru interiorul unei masini, a declarat Lancia.


Lancia va vinde 1.906 de unitati ale versiunii Cassina in editie limitata doar in Italia pentru a sarbatori anul infiintarii marcii (1906).


Livrarile Ypsilon vor incepe in Italia la sfarsitul lunii mai, urmate de Tarile de Jos si Belgia inainte de vara, iar Franta si Spania in noiembrie. Vanzarile in Germania vor incepe in 2025. Editia de lansare a Ypsilon Cassina va costa 39.500 de euro in Italia inainte de stimulentele guvernamentale.


Ypsilon este prima masina de productie Stellantis echipata cu sistemul de infotainment SALA (sound air light augmentation) al producatorului de automobile, care functioneaza pe un sistem personalizabil, bazat pe widget, pagina de pornire servind ca panou de control centralizat pentru sunet, aer si lumina. Tabloul de bord are doua ecrane de cockpit si infotainment de 10,25 inchi.


Lancia spune ca stilul la moda interior si exterior al modelului Ypsilon este vizat de piata tinta a masinii, clientii din grupa de varsta 40-45 de ani, care sunt orientati spre stil si inovatie tehnologica, atenti la problemele de mediu si sensibili la ultimele tendinte.


Ypsilon are standard de asistenta pentru sofer de Nivel 2. Aceasta include functii de conducere autonoma partiala, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croaziera cu capacitate de oprire si deplasare, tehnologia de intretinere a distantei vehiculului si centrarea benzii.


Sursa: uk.motor1.com


Cu o lungime de 4080 mm, noul Ypsilon este cu 243 mm mai lung decat modelul din generatia anterioara, ceea ce il face o masina de segment mic, in timp ce masina actuala, care este construita in Polonia alaturi de Fiat 500, este mai degraba un minicar.


Lancia pune accentul pe „italianita” (italianitatea) lui Ypsilon, chiar daca micul hatchback va fi construit la fabrica Stellantis din Zaragoza, Spania, fara sprijin de o platforma dezvoltata in Franta.


Ypsilon va fi produs impreuna cu Opel Corsa Electric si Peugeot e-208 pe arhitectura e-CMP2 a fostului PSA Group.


Ypsilon imparte cu fratii sai Opel si Peugeot un motor electric de 154 CP si o baterie de 51 de kilowati/ora. Are o autonomie de 403 km in ciclul combinat WLTP si bateria poate fi incarcata la 80% din capacitate de la 20% in 24 de minute sau poate adauga o autonomie de 100 km in 10 minute. Intervalul de consum de energie este intre 14,3 kWh si 14,6 kWh la 100 km.


Mild hybrid Ypsilon va avea un motor de 100 CP cu transmisie cu dublu ambreiaj. O versiune sportiva etichetata HF va sosi in 2025. Va fi cu 40 mm mai lata, cu un grup motopropulsor de 240 CP, cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h de 5,8 secunde.


Ypsilon este prima dintre cele trei masini Lancia noi. Al doilea va fi o berlina mare care va fi lansata in 2026, probabil numit Gamma. Berlina de 4700 mm va avea un stil de caroserie sportback si o versiune cu tractiune integrala. Acesta va fi construit in Melfi, Italia, pe platforma Stellantis STLA Medium. O masina compacta va urma in 2028. Ambele masini vor fi vandute doar ca modele electrice cu baterie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA