Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia a contactat BYD in cautarea unui alt producator auto

BYD a confirmat deja planurile de a construi prima sa fabrica europeana in Ungaria iar acum se afla in discutii cu Italia.



Sursa: electrive.com


BYD a fost contactat de guvernul italian ca parte a eforturilor tarii de a atrage un al doilea producator auto dincolo de producatorul Fiat Stellantis.


Necesitatea unei a doua fabrici europene „depinde de vanzarile noastre iar acum facem progrese foarte bune”, a declarat Michael Shu, directorul general al BYD Europe.


Guvernul premierului Giorgia Meloni intentioneaza sa atraga un nou producator auto important in Italia, dupa ce Stellantis a semnalat ca poate muta o parte din productie in tari cu costuri mai mici.


Producatorii de automobile sunt sub presiune sa devina mai eficienti in tranzitia EV deoarece preturile vehiculelor cu baterie sunt inca mult mai mari decat masinile echivalente cu motor cu combustie.


Un reprezentant guvernamental al ministerului industriei a refuzat sa comenteze discutiile cu BYD.


Ministrul Industriei Adolfo Urso a declarat luna aceasta ca tara „a sustinut sosirea” unui al doilea producator, numindu-l „un proiect la care lucram de luni de zile cu discutii semnificative cu parteneri straini”.


BYD, care a depasit Tesla ca cel mai mare producator de vehicule electrice din lume anul trecut, a confirmat in decembrie planurile de a construi o fabrica in Ungaria pentru a ajuta la cresterea vanzarilor in regiune.


Sursa: byd.com


Este prea devreme sa spunem cand si daca se va lua o decizie cu privire la al doilea, a spus Shu. BYD vrea sa-si construiasca reteaua locala de aprovizionare in Ungaria, ca parte a acestui impuls.


„Vrem sa mergem cat mai adanc posibil” cu lantul de aprovizionare local, a spus Shu. „Tot ceea ce facem este pentru localizare.”


Miscarea a ridicat perspectiva unui alt competitor pentru producatorii auto interni din Europa, in special pentru Volkswagen, Stellantis si Renault, care deservesc segmentul competitiv al pietei de masa.


Investitia BYD in Ungaria vine la cateva luni dupa ce Uniunea Europeana a anuntat o ancheta privind subventiile de stat acordate producatorilor chinezi de vehicule electrice si ar putea ajuta compania sa evite orice tarif suplimentar de import. Producatorul a cooperat la investigatie, a spus Shu.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA