Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Volvo au scazut cu 2% in februarie

Volvo a invocat momentul Anului Nou Lunar din China drept principalul motiv al declinului auto.



Sursa: carsguide.com.au


Vanzarile Volvo au scazut cu 2% in februarie, la 50.315 de masini, a declarat producatorul auto, indicand momentul Anului Nou Lunar din China ca principala explicatie a scaderii vanzarilor.


Volvo, detinuta majoritar de compania chineza Geely, a declarat intr-un comunicat ca vanzarile de masini complet electrice au crescut cu 14% si au reprezentat 22% din toate vanzarile la nivel global in aceasta luna.


In ianuarie, compania a declarat ca ramane increzatoare in „o crestere extraordinara” a pietei de vehicule electrice.


Se asteapta ca vehiculele electrice sa reprezinte jumatate din volumul vanzarilor pana la jumatatea deceniului si sa vanda doar vehiculele electrice pana in 2030.


In China, vanzarile au scazut cu 39% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut din cauza calendarului Anului Nou Lunar, care anul acesta a avut loc in principal in februarie, potrivit producatorului auto.


Vanzarile in Europa au crescut cu 26%, vanzarile de masini electrice crescand cu 31% fata de un an in urma.


In acelasi timp, vanzarile in SUA au scazut cu 7 procente, tarate de o scadere cu 63% a vanzarilor de vehicule electrice.


Sursa: volvocarsmississauga.com


Unii analisti au pus sub semnul intrebarii concentrarea puternica a Volvo pe masinile electrice, argumentand ca piata generala a vehiculelor electrice este sub performanta si este supusa unei concurente puternice din partea Tesla.


In 2023, Volvo a vandut un record de 709.000 de masini, in crestere cu 15% si a majorat veniturile anuale ale grupului cu 21%, pana la 399 de miliarde de coroane suedeze (38,41 miliarde de dolari).


Vehiculele electrice au reprezentat 16% din vanzarile sale globale.


Pretul actiunilor Volvo Cars a crescut cu 10% pana in prezent, dar a scazut cu 30% in ultimele 12 luni.


In februarie, Volvo XC60 a ramas cel mai bine vandut model, urmat de XC40 si XC90.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA