Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW si Xpeng spun ca prima masina realizata in comun va fi un SUV electric

VW spune ca economiile de scara din achizitiile comune realizate cu Xpeng, combinate cu inovatiile in design si inginerie, vor reduce timpul de dezvoltare cu peste 30%.



Sursa: reuters.com


Grupul Volkswagen si partenerul chinez pentru vehicule electrice XPeng au declarat ca prima masina pe care intentioneaza sa o dezvolte impreuna va fi un SUV pentru care isi vor aproviziona impreuna piese.


Conform unui „acord principal” pentru colaborarea cu platforma si software, producatorii auto au declarat ca vor incepe un program comun de aprovizionare pentru piese de platforma si vehicule utilizate de ambii parteneri, valorificand scara pentru a reduce costurile.


Anuntul marcheaza un pas inainte intr-un parteneriat incheiat in iulie, cand VW a declarat ca va cumpara 4,99% din Xpeng pentru aproximativ 700 de milioane de dolari, cu planuri de a lansa impreuna doua modele EV pana in 2026. Achizitia a fost finalizata in decembrie.


VW, care incearca sa recastige cota de piata in China pierduta in fata rivalilor locali, a declarat ca economiile de scara din achizitiile comune, combinate cu inovatiile in fazele de proiectare si inginerie, vor reduce timpul de dezvoltare cu peste 30%.


„Pe cea mai mare si cu cea mai rapida crestere a pietei de vehicule electrice din lume, viteza este fundamentala”, a declarat joi Ralf Brandstatter, membru al consiliului de administratie al Grupului VW si seful Chinei.


Masinile produse prin parteneriat vor purta sigla VW, dar vor avea o platforma dezvoltata in comun, bazata pe tehnologia Edward a startup-ului veche de un deceniu.


VW si-a cedat titlul de cel mai bine vandut brand de masini din China producatorului local BYD la sfarsitul anului 2022, fiind in competitie cu producatorii de vehicule cu energie noi (NEV) combinata cu dependenta celebrului producator de autovehicule pe vehiculele cu combustie ale caror vanzari au scazut.


Sursa: arenaev.com


Anul trecut, VW a declarat ca va dezvolta o alta platforma de productie in China, derivata din bazele sale modulare MEB pentru vehiculele electrice entry-level si ca va folosi mai multe componente locale pentru a reduce costurile.


De asemenea, investeste aproximativ 1 miliard de euro (1,08 miliarde de dolari) intr-un nou centru de dezvoltare si achizitii de vehicule electrice din Hefei.


Vanzarile de NEV din China, care includ masini complet electrice si hybrid plug-in, au scazut cu 39% in ianuarie fata de luna anterioara, prima scadere de acest fel din august, deoarece o noua impulsionare a reducerilor condusa de Tesla nu a reusit sa propulseze cererea.


In timp ce multi producatori de vehicule electrice se lupta pentru a reduce costurile, Xpeng a declarat in aceasta luna ca va angaja 4.000 de oameni in acest an si va investi milioane de dolari in inteligenta artificiala, incercand sa supravietuiasca a ceea ce a descris drept o „mare sangeroasa” a concurentei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA