Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Urmatoarea generatie Dacia Sandero va avea optiunea EV

Actualul Sandero, al doilea cel mai bine vandut model din Europa, nu are o versiune electrificata. Asta se va schimba in 2027 sau 2028.



Sursa: topgear.com


Urmatoarea generatie Dacia Sandero va avea o varianta complet electrica cand va sosi in 2027 sau 2028, a declarat directorul general al marcii, Denis Le Vot.


Sandero este cea mai bine vanduta masina pentru Dacia, marca de start a Grupului Renault. Cu 235.839 de vanzari in 2023, hatchback-ul mic a fost, de asemenea, locul 2 in general in Europa, potrivit cifrelor Dataforce, in urma doar Tesla Model Y . Actuala generatie Sandero a fost lansata in 2020.


Dar in concordanta cu strategia Dacia de a folosi tehnologie ceva mai veche, aceasta nu are o optiune electrificata. Asta se va schimba cand va aparea urmatoarea generatie, a declarat Le Vot pentru Automotive News Europe la salonul auto de saptamana aceasta.


„Urmatoarea generatie Sandero va avea motor cu ardere interna, dar va avea si o versiune electrica”, a spus el. „Se va naste in 2027 sau 2028 si se va produce pana in 2035”, cand UE va impune vanzarea doar de masini cu emisii zero.


Dupa Sandero, Dacia se va confrunta apoi cu intrebari cu privire la urmatoarea generatie de SUV compact Duster, care va avea loc in jurul anului 2032. Generatia Duster care va fi pusa in vanzare in aceasta primavara in Europa este un vehicul complet nou, cu putere hybrid, pe un model mai modern.


„Urmatoarea generatie Sandero va fi o masina uriasa”, a spus Le Vot, adaugand ca hatchback-ul ar beneficia de munca de dezvoltare realizata de Renault pentru masinile electrice mici, inclusiv Renault 5 lansat la Geneva si viitorul SUV mic Renault 4.


Compania Renault Ampere EV a dezvoltat platforma AmpR Small pentru Renault 4 si 5. Urmatoarea Twingo va fi construita pe o versiune modificata.


Spring construita in China pe care Le Vot a numit-o masina „blockbuster” pentru Dacia, a fost renovata anul acesta, cu un interior si o interfata de utilizator revizuite, roti mai mari de 15 inchi si o noua placare a caroseriei. De asemenea, intra pe piata din Marea Britanie. Aceste modificari ar trebui sa ajute Spring sa depaseasca pierderea stimulentelor pentru vehicule electrice in Franta, cea mai mare piata a sa si pe noii concurenti de la Citroen si chiar de la Renault 5, la aproximativ 25.000 de euro.


Pretul Spring va fi in medie de 20.000 de euro in Europa, a spus Le Vot, si chiar mai putin pe anumite piete. „Va veni concurenta, ne asteptam la asta, este normal”, a spus el. „Ceea ce puteti vedea este ca exista o piata pentru electromobilitatea la pret accesibil si stim asta mai bine decat oricine.”


Sursa: renaultgroup.com


Similar cu Spring, Duster-ul renovat se confrunta si cu noi rivali in segmentul SUV-urilor mici, inclusiv MG ZS din China, care este disponibil pentru mai putin de 15.000 de euro in Spania.


Duster-ul va incepe cu doar mai putin de 20.000 de euro, dar Le Vot a spus ca ramane un adevarat SUV capabil pentru off-road, cu tractiune integrala disponibila si unghiuri mici de apropiere si de plecare.


Un alt avantaj este sistemul de propulsie complet hybrid E-Tech de 140 CP disponibil al lui Duster, ceea ce il face foarte eficient, a spus el.


Duster i se va alatura Bigster, un SUV compact bazat pe o versiune extinsa a platformei CMF-B, in 2025. Bigster va fi mai mult un vehicul „de strada” decat Duster, a spus Le Vot.


Cu Bigster, Dacia va avea doua masini in segmentul compact, inclusiv crossover-ul Jogger, a spus el. El a spus ca alte marci pot retrage modelele cu ardere interna din segment, ceea ce ar lasa loc pentru mai multe stiluri de caroserie de la Dacia.


Vanzarile globale ale Dacia in 2023 au depasit 650.000 in 2023, cu peste 550.000 in Europa, unde marca detinea o cota de piata record de 4,3% pentru autoturisme. Cresterea viitoare va necesita o remaniere a amprentei sale de productie, a spus Le Vot.


Marca este in proces de mutare a intregii productii Sandero si Jogger in Maroc, deoarece cele doua vehicule sunt similare pana la stalpul B, in timp ce principala fabrica a Dacia din Pitesti, Romania, va construi Duster si Bigster, care sunt de asemenea similare.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA