Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maserati GranCabrio se confrunta cu Ferrari si Bentley

Principalii concurenti ai lui Maserati GranCabrio sunt roadster-ul Ferrari Roma Spider, Bentley Continental GTC si Mercedes AMG 63 decapotabil.



Sursa: carsguide.com.au


Pe masura ce se indreapta spre a deveni o marca complet electrica pana in 2028, Maserati isi propune sa arate ca modelele sale cu motor cu combustie inca au puterea de a rivaliza concurentilor de la Ferrari, Bentley si Mercedes-Benz.


Marca de lux Stellantis a lansat versiunea cu motor cu ardere a decapotabilului sau GranCabrio.


GranCabrio este versiunea soft-top a coupe-ului mare GranTurismo introdus de Maserati la inceputul anului 2023. Este disponibil la lansare la nivelul de echipare Trofeo, propulsat de un motor Nettuno cu sase cilindri de 3,0 litri twin-turbo cu o putere maxima de 542 cai putere.


Capota fina impartaseste majoritatea specificatiilor tehnice ale ornamentului Trofeo a lui GranTurismo, desi este putin mai lent din cauza greutatii mai mari a mecanismului de acoperis pliabil din material textil.


Viteza maxima a lui GranCabrio este de 316 km/h (198 mph), comparativ cu 320 km/h a lui GranTurismo. Decapotabilul accelereaza de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) in 3,6 secunde, cu 0,1 secunde mai incet decat GranTurismo. Greutatea sa este de 1.895 kg, cu 100 kg mai greu decat GranCoupe, in principal datorita acoperisului si sistemului sau de depozitare.


GranCabrio Trofeo incepe de la 235.800 de euro in Italia, cu 8.700 de euro mai mult decat echipamentul comparabil al lui GranTurismo.


Principalii concurenti ai lui GranCabrio sunt roadster-ul Ferrari Roma Spider, Bentley Continental GTC si Mercedes AMG 63 decapotabil.


Sursa: evo.co.uk


Maserati a spus ca o versiune electrica cu baterie a lui GranCabrio urmeaza sa fie pusa in vanzare pana in vara.


GranTurismo Folgore, prima masina electrica cu baterie a marcii, a fost lansata anul trecut.


Gama full-electrica a Maserati include si SUV-ul de dimensiuni medii Grecale Folgore, care este in prezent lansat dealerilor. Pana in 2025, toate modelele Maserati vor fi disponibile intr-o versiune complet electrica, iar intreaga gama Maserati va functiona numai cu energie electrica pana in 2028, a anuntat marti marca intr-un comunicat.


Maserati a vandut 7.888 de masini in Europa in 2023, in crestere fata de 6.458 in anul precedent, potrivit cercetatorului de piata Dataforce. Grecale a fost cel mai bine vandut, cu 6.045 de unitati vandute.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA