Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia este in discutii cu Chery din China cu privire la fabrica auto

Chery ar putea renova o fabrica existenta in Italia sau construi una noua, dar evalueaza si alte optiuni, inclusiv o fosta fabrica Nissan din Barcelona.



Sursa: ml-vehicle.com


Guvernul italian poarta discutii cu producatorul chinez Chery, ca parte a eforturilor de a atrage in tara un alt producator auto important, pe langa Stellantis.


Roma vrea sa ridice productia nationala de masini a Italiei la 1,3 milioane de vehicule pe an de la sub 800.000 in 2023 si are deja discutii cu Stellantis, singurul producator auto major al tarii, pentru a creste productia grupului la 1 milion de unitati anual pana la sfarsitul acestui an.


Ministrul Industriei Adolfo Urso a declarat ca Italia doreste ca un al doilea producator sa adauge aproximativ 300.000 de vehicule la productia nationala.


Producatorii de automobile chinezi, inclusiv rivalii lui Chery BYD si MG Motor, vizeaza Europa cu vehiculele lor electrice care au adesea autonomie de rulare si tehnologie software mai bune decat masinile de la producatorii europeni vechi.


Companiile chineze se uita la productia locala, in timp ce Uniunea Europeana se gandeste daca sa impuna tarife mai mari la importurile de masini din China.


BYD isi propune sa atinga o cota de 5% din vanzarile de masini electrice in Europa si construieste o fabrica de masini in Ungaria. Producatorul auto spera sa inceapa productia inainte de 2026, a declarat CEO-ul sau pentru Europa, Michael Shu, pentru Automotive News Europe.


Stellantis are in vedere construirea a pana la 150.000 de vehicule electrice low-cost pe an in Italia de la partenerul sau chinez, Leapmotor, la uzina Fiat Mirafiori din Torino.


Urso a declarat luna trecuta ca Italia a purtat discutii cu Tesla si cu trei producatori auto chinezi nedezvaluiti, ai caror reprezentanti au vizitat tara anul trecut pentru a evalua potentialele oportunitati de investitii.


Chery isi lanseaza marcile Omoda si Jaecoo pe toate pietele europene majore. Pana la sfarsitul anului 2025, producatorul auto planuieste trei modele SUV pentru fiecare marca, cu un amestec de tipuri de combustibil pentru a deservi diferite parti ale Europei. Compania isi lanseaza crossover-ul Omoda 5 in Europa in acest an si intentioneaza sa inceapa sa vanda SUV-ul Jaecoo 7 anul viitor.


Sursa: omodaglobal.com


Directorul general al Chery Europe, Jochen Tueting, a declarat pentru Reuters ca producatorul auto chinez se asteapta ca vanzarile in Europa sa fie suficient de mari pentru a sustine o fabrica locala de asamblare. „Exploram diferite posibilitati in intreaga Europa pentru a cauta o posibila configuratie a productiei locale pentru viitor”, a spus Tueting.


Sursa din industrie a declarat ca Chery se gandeste fie la renovarea unei fabrici existente, fie la construirea uneia noi in Italia, dar evalueaza si alte optiuni in Europa, inclusiv o fosta fabrica Nissan din Barcelona.


Sursa guvernamentala a spus ca Great Wall Motor se numara si printre producatorii de automobile chinezi care au luat legatura cu Roma si au vizitat Italia. Great Wall nu a raspuns la o solicitare de comentarii.


Acesti producatori de automobile au inclus si BYD, care in decembrie a ales Ungaria pentru prima sa fabrica europeana de automobile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA