Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen prognozeaza o crestere lenta a vanzarilor de masini

Grupul Volkswagen lanseaza anul acesta un mare impuls de produse, care se asteapta sa ajute la compensarea perspectivelor economice sumbre si a concurentei in crestere.



Sursa: volkswagen-newsroom.com


Ofensiva de produse include lansarile pe piata ale modelelor VW ID7, Porsche Macan si Audi Q6 E-tron BEVS si noua tehnologie hibrida in modelele ICE.


Prezentand rezultatele producatorului de automobile pentru 2023, seful financiar Arno Antlitz a spus ca „situatia economica generala ramane provocatoare”, dar a adaugat ca „avem incredere in 2024, in ciuda perspectivelor economice slabe si a concurentei intense”.


Grupul VW se asteapta la o crestere de 3% a vanzarilor sale de masini in acest an, in scadere brusca fata de 2023. Acesta a declarat ca a „inceput noul an cu o tendinta clar pozitiva” in comparatie cu inceputul anului trecut.


Compania intentioneaza sa lanseze un record de 30 de modele noi sau modernizate in 2024.


„Pentru a ne asigura ca ramanem de succes in mod durabil, ne vom concentra in 2024 pe cresterea noilor vehicule si pe reducerea costurilor”, a declarat seful financiar Arno Antlitz intr-o declaratie miercuri.


In timp ce VW este gata sa renunte la cota de piata in China in acest an si anul viitor, America de Nord are potentialul de a deveni cea mai mare piata de crestere in 2024, a spus Antlitz.


VW se alatura rivalilor pentru a avertiza asupra unui an provocator. Cand Stellantis a raportat rezultatele luna trecuta, a prezis un 2024 „turbulent” .


VW a lansat luna aceasta o previziune redusa pentru 2024. A spus ca se asteapta ca veniturile din vanzari sa creasca cu pana la 5% in acest an, scazand de la 15% anul trecut.


Livrarile catre clienti ale Grupului VW au crescut cu 12%, pana la 9,24 milioane de vehicule in 2023. Livrarile de vehicule electrice cu baterie de catre toate marcile grupului au crescut cu 35%, pana la 771.100.


Impulsul de produse al Grupului VW pentru 2024 include lansarile pe piata ale modelelor medii VW ID7 si ID7 Tourer integral electrice, Porsche Macan si Audi Q6 E-tron complet electrice, camioneta VW Buzz cu ampatament lung, integral electrica si upgrade-uri pentru ardere. motorizate VW Golf, Tiguan, Passat, Skoda Octavia si Skoda Superb, inclusiv noua tehnologie hibrida.


Sursa: motor1.com


Noile lansari de vehicule electrice au loc pe masura ce cresterea cererii de masini electrice a incetinit. Rivalul german Mercedes-Benz a declarat luna trecuta ca isi amana obiectivul de electrificare cu cinci ani si ca va continua sa reinnoiasca modelele de motoare cu combustie.


Volkswagen a spus ca se asteapta sa urmeze comenzi in crestere de vehicule care sa ajute la compensarea pierderilor la unitatea sa de software Cariad, care a raportat o pierdere operationala de 2,4 miliarde EUR pentru 2023. Profitul operational la divizia de servicii financiare a VW a scazut cu aproximativ o treime anul trecut din cauza scaderii preturilor la masinile second hand.


Compania a declarat ca randamentul operational al vanzarilor din Brand Core Group care cuprinde autoturisme VW, vehicule comerciale VW, Skoda si Seat/Cupra a crescut la 5,3% de la 3,6% in 2023, intr-un prim pas important catre obiectivul sau de 8%.


Marja la Progressive Brand Group (Audi, Lamborghini, Bentley, Ducati) a scazut la 9% de la 12,3%, iar marja la Brand Group Sport Luxury (Porsche) a ramas la nivelul anului precedent de 18,6%.


Volkswagen este sub presiune sa imbunatateasca performanta in China, unde campionul autohton BYD l-a depasit ca cel mai bine vandut producator de automobile anul trecut.


Producatorul auto incearca sa recupereze din urma ofertele sale electrice care nu au reusit sa impresioneze clientii locali si colaboreaza cu producatorul chinez de vehicule electrice Xpeng . Acesta urmareste baterii mai ieftine si functii imbunatatite de conducere automata si isi propune sa recastige cota de piata in China din 2026, a spus Antlitz.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA