Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW doreste lansarea in 2027 unei masini electrice entry-level

VW analizeaza patru proiecte separate de dezvoltare pentru noi modele entry-level electrice.



Sursa: arenaev.com


Volkswagen va lansa masina electrica ID1 entry-level in 2027, a declarat CEO-ul marcii, Thomas Schaefer.


El a spus ca VW isi propune sa reduca pretul de pornire al masinii la sub 20.000 de euro. „Aceasta este Liga Campionilor. Pentru a elimina atat de mult costuri ai nevoie de economii masive de scara”, a spus el.


Schaefer a spus ca VW va alege unul dintre cele patru proiecte „in urmatoarele cateva saptamani”.


VW ar putea sa colaboreze cu un producator de automobile rival, cum ar fi Renault, pentru a impartasi dezvoltarea sau ar putea ramane in interior si sa imparta costurile cu marca sa Skoda.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat, la Salonul auto de la Geneva, din februarie, ca producatorul francez este in discutii cu VW pentru un parteneriat pentru o masina electrica cu baterie pentru Europa. Renault intentioneaza sa lanseze un nou minicar Twingo complet electric inca din 2026, cu un pret tinta de sub 20.000 de euro.


Directorul financiar al grupului VW, Arno Antlitz, a confirmat miercuri, la conferinta de presa anuala a grupului, ca producatorul auto analizeaza posibilitatea cooperarii pentru a obtine economii de scara mai mari, fara a mentiona Renault ca potential partener.


VW si Skoda lucreaza, de asemenea, la un plan de localizare a unei mici masini electrice in India.


ID1 va fi un inlocuitor pentru minimasina complet electrica VW e-Up, care a fost creata din versiunea cu motor cu ardere a lui Up.


Schaefer a spus ca 2027 a fost data tinta pentru lansarea ID1, deoarece marca doreste sa lanseze mai intai versiunea de productie a conceptului ID2all pentru un vehicul electric de dimensiunea Polo care va incepe de la 25.000 de euro.


Sursa: electrek.co


VW va lansa ID2 in 2026, a spus Schaefer. VW a spus anterior ca vehiculul electric va fi lansat in 2025, dar marca amana inceperea vanzarilor, deoarece regulile mai slabe antipoluare Euro 7 inseamna ca masinile mai mici cu motoare cu ardere vor putea fi vandute mai mult decat se anticipa, potrivit rapoartelor din Germania.


ID1 si ID2 se numara printre cele 11 noi modele complet electrice pe care marca VW le va lansa pana in 2027. Acestea includ masina de dimensiuni medii ID7, versiunea cu ampatament lung a monovolumului ID Buzz si doua modele dezvoltate cu Xpeng pentru piata chineza.


Producatorii de automobile europeni fac eforturi pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, astfel incat sa poata avea etichete de pret si marje de profit similare ca modelele pe combustibili fosili din cauza presiunii concurentilor chinezi precum BYD si MG Motor. Citroen lanseaza SUV-ul e-C3, un vehicul electric low-cost, incepand de la 23.300 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA