Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW si Mercedes pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivele EV din Marea Britanie

Toyota face o schimbare majora, in timp ce Nissan ar putea rata tinta si risca amenzi, conform noii legislatii din Marea Britanie.



Sursa: bmw.co.uk


Mandatul pentru vehicule cu emisii zero (ZEV) din Marea Britanie provoaca schimbari majore in modul in care opereaza producatorii de automobile pe piata cheie de vanzari, arata noile date.


In acest an, vanzarile de vehicule electrice sau cu celule de combustie trebuie sa ajunga la 22% din inmatriculari, altfel producatorii de automobile se vor confrunta cu amenzi de 15.000 de lire sterline (aproximativ 19.000 de dolari) per masina sau 9.000 de lire sterline pe duba.


In cadrul schemei, exista o asa-numita regula de flexibilitate, care permite unei marci care se bazeaza in mare masura pe masinile cu combustie sa cumpere credite de la marci numai electrice. In plus, conform regulii de imprumut a programului, o cota de 5,5% BEV este suficienta atata timp cat producatorul auto depaseste rata minima in anii urmatori.


Graficul de mai jos arata cum se descurca 15 producatori de automobile cand vine vorba de atingerea celor 22% si 5,5% tinte procentuale pentru vanzarile de vehicule electrice cu baterie (BEV) dupa doua luni in comparatie cu modul in care au facut-o in tot 2023, pe baza analizei efectuate de cercetatorul de piata Dataforce.


Datele arata ca trei producatori auto sunt pe cale sa atinga obiectivul de 22%: BMW, Mercedes-Benz si MG din China.


Toyota a facut o schimbare dramatica pana acum concentrandu-se pe vanzarile de bZ4X complet electric. BEV a reprezentat 18% din vanzarile Toyota dupa doua luni, comparativ cu o cota de 0,5% in 2023.


„Cu volume suplimentare de la viitorul lor SUV urban, Toyota are acum sanse mari sa atinga tinta de 22%”, a spus analistul Dataforce Benjamin Kibies.


Dezavantajul pentru Toyota de la accentul pus pe bZ4X este ca vanzarile sale din Marea Britanie au scazut cu 18% in februarie. Un motiv cheie a fost o scadere mare a vanzarilor de Aygo X catre cumparatori privati.


Sursa: bmw.co.uk


„Avand in vedere potentialele amenzi pe care le-ar putea provoca vanzarile sale, masina a devenit destul de scumpa pentru Toyota UK”, a spus Kibies.


Odata cu introducerea noilor modele si promotiile BEV, Kibies a spus ca este „fezabil” ca Audi, Kia, Hyundai, Volkswagen, Mini, Vauxhall, Skoda si Peugeot sa atinga tinta de 22% atat timp cat isi „constrang vanzarile de ICE , motor cu ardere interna”.


El a spus ca ar putea fi dificil pentru Nissan sa atinga tinta, avand in vedere ca cota sa actuala de BEV este sub 9%.


„JLR are suficiente vanzari de I-Pace pentru a atinge cerinta minima de 5,5%, dar probabil va trebui sa cumpere cote suplimentare de la alti producatori”, a spus Kibies.


In general, vanzarile din Marea Britanie au crescut cu 14%, pana la 84.886 in februarie. A fost cea de-a 19-a luna consecutiva de crestere a pietei, care a fost condusa de marca VW pentru a noua luna consecutiva, potrivit Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA