Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla a revenit pe primul loc in vanzarile globale dupa declinul BYD din trimestrul I

Vanzarile BYD din primul trimestru au scazut cu 43% fata de T4-ul 2023 care a fost un trimestru record, iar acum a fost detronat de catre Tesla.



Sursa: energy.economictimes.indiatimes.com


Vanzarile BYD in primul trimestru au scazut cu 43%, redand titlul de cel mai mare vanzator de vehicule electrice din lume lui Tesla, dupa ce BYD l-a castigat anul trecut.


BYD a vandut 300.114 de vehicule electrice in primul trimestru, dupa cum a declarat luni  la Bursa de Valori Shenzhen, in scadere de la un record trimestrial de 526.409 unitati in perioada precedenta de trei luni, cand a depasit Tesla. Vanzarile BYD in primul trimestru au crescut cu 13% fata de un an in urma.


Insa, scaderea trimestriala a volumului inregistrata de BYD inseamna ca Tesla a preluat titlul de vanzari pe baza livrarilor din primul trimestru de 386.810 unitati , o scadere cu 20% fata de trimestrul anterior si cu 8,5% fata de un an in urma.


Declinul Tesla vine pe fondul unei cereri generale mai slabe si al unei incetiniri a pietei chineze, in care rivalii locali condusi de BYD au crescut intr-un razboi al preturilor pentru cumparatori. Tesla a vandut 89.064 de vehicule fabricate in China in martie, in crestere cu 0,2% fata de anul precedent, au aratat marti datele de la Asociatia Chinei pentru Autoturisme.


Cu toate acestea, preluarea Tesla a coroanei de vanzari ilustreaza ca influenta sa globala nu va fi usor contestata, mai ales ca ambele companii se asteapta la o incetinire a cresterii vanzarilor de vehicule electrice din China in acest an. De asemenea, demonstreaza ca dominatia de scurta durata a BYD a urmat din reducerea preturilor sale interne.


BYD a vandut 626.263 din toate tipurile de vehicule in primul trimestru, in crestere cu 13% fata de anul anterior, dar in scadere cu 34% fata de un record trimestrial de 944.779 in trimestrul al patrulea, arata declaratia la bursa.


Vanzarile in martie au fost de 302.459 de vehicule, o crestere de 46% fata de anul precedent si al doilea cel mai mare numar de vanzari lunare. BYD a raportat un maxim lunar istoric de 341.043 in decembrie.


Sursa: businesstoday.com.my


Vanzarile modelelor sale complet electrice au atins 139.902 de vehicule in martie, o crestere cu 36%, in timp ce vanzarile de hybrid plug-in au crescut cu 56% la 161.729 de vehicule.


BYD a raspuns din februarie la razboiul preturilor declansat de Tesla la inceputul anului trecut in China, reducand preturile la cele mai recente versiuni ale gamei sale cu 5 pana la 20% fata de calculele anterioare.


Saptamana trecuta, BYD a stabilit un obiectiv de vanzari de 3,6 milioane pentru 2024, o crestere cu 20% fata de vanzarile record de anul trecut, dupa cum a raportat Reuters.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA