Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo stabileste un nou record de vanzari la debutul puternic al EX30

EV-ul entry-level EX30 a reprezentat mai mult de jumatate din marea crestere a volumului producatorului de automobile in martie.



Sursa: ev-database.org


Volvo Cars a avut cea mai buna luna de vanzari de pana acum, in martie, in mare parte din cauza vanzarilor puternice ale noului sau SUV mic EX30, electric cu baterie.


Producatorul auto a vandut 78.970 de masini in martie, o crestere cu 25% fata de aceeasi luna a anului trecut. Acesta este cel mai mare numar de vehicule pe care Volvo le-a vandut la nivel global intr-o singura luna in istoria sa de 97 de ani, dupa cum a declarat compania.


Recordul anterior a fost de 78.761 de masini vandute in decembrie 2020.


Catalizatorul a fost EX30. Cel mai accesibil model Volvo, incepand de la 37.240 de euro in Germania, a reprezentat 55% din cresterea vanzarilor companiei cu 15.838 de unitati luna trecuta, comparativ cu martie 2023.


In primul trimestru, Volvo a crescut vanzarile cu 19.749 de vehicule, in crestere cu 12%. EX30, care a depasit o problema de software timpurie, a reprezentat 14.544 dintre aceste vanzari, sau 74% din cresterea globala in timpul trimestrului.


Ajutand Volvo este faptul ca are in prezent putini rivali in segmentul SUV-urilor mici electrice.


Concurenta include Smart #1, care foloseste aceeasi platforma ca si EX30, dar este putin mai scump la 37.490 EUR, Opel Mokka Electric, care incepe de la 40.800 EUR, Jeep Avenger, care incepe de la 38.500 € si MG 4, care incepe de la 34.990 €. Toate preturile sunt conform site-urilor germane ale producatorilor auto.


EX30 a ajuns, de asemenea, in top 10 al vanzarilor de vehicule electrice cu baterie dupa doua luni, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Sursa: digitaltrends.com


O privire mai atenta asupra cifrelor de doua luni arata ca EX30 a fost pe locul 3 in vanzarea BEV in Suedia, Elvetia si Polonia.


A fost BEV cu numarul 4 vandut in Ungaria, numarul 5 in Grecia, Lituania si Spania si numarul 6 in Republica Ceha si Portugalia, potrivit cifrelor Dataforce.


Volvo a avut, de asemenea, BEV-ul nr. 3 vandut in Europa dupa doua luni, EX40.


Volvo a schimbat recent numele masinii, care era cunoscuta ca versiunea complet electrica a XC40. Acum, prefixul EX precede numerele de pe toate SUV-urile Volvo complet electrice, in timp ce crossoverele sale echipate cu un motor mild hybrid sau hybrid plug-in incep cu literele XC.


Succesul BEV-urilor vine pe masura ce Volvo continua sa se indeparteze de motorul cu ardere, ultimul sau vehicul cu un motor diesel a iesit de pe linie pe 26 martie, in timp ce se straduieste sa devina o marca exclusiv electrica pana in 2030.


Intre timp, o privire asupra liderului general in vanzarile de BEV arata ca Tesla ramane liderul general cu o marja larga in Europa. In cele mai multe cazuri, este cu zeci de mii de vanzari inaintea rivalilor sai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA