Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile BMW EV sunt mai lente decat se preconiza

BMW EV si-a refacut strategia dupa o pornire lenta cu i3 hatchback.



Sursa: ev-database.org


Pentru producatorii germani de automobile de lux, a fi primul care esueaza se dovedeste benefic atunci cand vine vorba de vehicule electrice. 


In 2008, inginerii BMW si-au propus sa dezvolte o masina electrica de oras de la zero. Cinci ani mai tarziu, compania a introdus i3, un autovehicul cu patru locuri si un sasiu din fibra de carbon. Masina arata diferit de orice altceva din portofoliul sau, dar, cu pretul sau abrupt pentru autocolante si gama limitata, vanzarile au fost reduse. Deziluzionat, BMW si-a incetinit planurile pentru vehicule electrice.


Anii petrecuti in cautarea sufletului au dus la critici conform carora BMW a oprit vehiculele electrice. In ultima vreme, insa, compania a lovit notele potrivite cu o abordare mult mai putin radicala.


A proiectat vehicule electrice aproape imposibil de distins de fratii lor cu motor cu combustie si le construieste pe aceeasi linie de fabrica pentru a limita costurile.


Abordarea aduce dividende: BMW a livrat de peste doua ori mai multe vehicule electrice decat Audi in primul trimestru si cu aproximativ doua treimi mai mult decat Mercedes-Benz.


„BMW a reusit sa-si adapteze cunostintele de peste un deceniu privind vehiculele electrice cu baterie in gama sa actuala de modele, cu aproape zero handicap”, a declarat Matthias Schmidt, un analist auto independent de langa Hamburg. „Ei au dus mantra Ultimate Driving Machine pe vehiculele lor electrice.”


Succesul BMW este cu atat mai impresionant cu cat coincide cu o incetinire mai larga a cererii de vehicule electrice, in special in Europa, unde guvernele reduc subventiile.


Mercedes a citat eliminarea treptata a masinilor sale Smart Fortwo cu doua locuri si cererea lenta din Germania pentru scaderea vanzarilor de vehicule electrice in primul trimestru.


La inceputul acestei luni, Tesla a raportat prima scadere a vanzarilor globale de la an la an din 2020.


Unele dintre avantajele BMW au de-a face cu rivalii sai deviati de la curs. Audi de la Volkswagen Group a ramas in urma in China, cea mai mare piata a sa, dupa ce nu a reusit sa ofere modele care sa raspunda gusturilor locale.


Problemele legate de software au intarziat cu doi ani unul dintre modelele sale electrice cheie, SUV-ul Q6 E-tron.


Sursa: greencarreports.com


Impingerea lui Mercedes in continuare la upmarket a fost complicata de adoptarea slaba a modelului sau electric de top, berlina EQS de 110.000 de euro (117.000 de dolari), care a fost criticata pentru linia sa joasa a acoperisului care micsoreaza spatiul pentru cap si picioare in spate. Acest lucru este interzis, mai ales in China, unde multi cumparatori prefera sa fie transportati cu sofer.


Producatorul a redus pretul EQS si a dezvaluit o versiune reproiectata cu scaune din spate  mai spatioase, dar actualizarea nu va ajunge la clientii din China pana in trimestrul al patrulea.


Gama de vehicule electrice a BMW EV este mai noua si mai atractiva, a spus analistul Metzler Pal Skirta. Acesta variaza de la SUV-ul compact iX1 pana la berlina de lux i7, care vine cu optiuni, inclusiv scaune cu masaj si un ecran video mare care se rabateaza din tavan.


Desigur, BMW se confrunta cu o concurenta intensa in China, unde producatorii auto locali, inclusiv BYD, se indreapta spre segmentul de lux.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA