Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va lansa pentru China o marca de vehicule electrice axata pe tineri

Subbrand-ul ID.UX este incercarea producatorului auto de a recupera cota de piata pierduta in fata rivalilor locali precum BYD. VW a prezentat, de asemenea, conceptul ID ID SUV inaintea salonului auto de la Beijing.



Sursa: europe.autonews.com


Volkswagen  a introdus o noua marca electrica pentru China si a dezvaluit un concept care prezinta un nou aspect destinat in mod special clientilor chinezi, ca parte a unei reporniri menite sa recastige cota de pe cea mai mare piata auto din lume.


Conceptul, numit Codul de identificare, este un SUV jos care prezinta o „generatie complet noua de SUV” pentru China, a declarat VW.


Masina este „o privire asupra viitorului Volkswagen in China”, a spus CEO-ul marcii VW, Thomas Schaefer, in declaratie. „Codul de identitate este orientat in mod special catre nevoile si dorintele clientilor nostri chinezi”, a adaugat acesta.


VW a lansat, de asemenea, un subbrand EV numit ID.UX, care este „conceput pentru a atrage in special clientii mai tineri”, a spus compania.


Noua marca va prezenta un design exterior „progresiv”, impreuna cu un interior „centrat pe sofer”, cu un nou afisaj si interfata tactila concepute pentru a atrage cumparatorii mai tineri.


VW are misiunea de a recastiga cota de piata in China, dupa ce marca autohtona BYD a depasit-o ca principal producator auto al natiunii. Miercuri, grupul le-a spus investitorilor ca si-a stabilit un obiectiv de 4 milioane de vanzari pana in 2030, cu un profit operational de 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) si o pozitie de top trei in vanzari pe piata.


Sub CEO Oliver Blume, Grupul VW a pus in aplicare noi parteneriate in China, inclusiv colaborarea cu producatorul local de vehicule electrice Xpeng pentru modele complet electrice.


Volkswagen va construi patru modele in segmentul electric entry-level pe o arhitectura nou dezvoltata numita China Main Platform (CMP) incepand din 2026, a spus compania. Arhitectura CMP este dezvoltata de Volkswagen China Technology Company (VCTC) impreuna cu societatea mixta SAIC Volkswagen si FAW Volkswagen, a declarat VW pe 17 aprilie.


Noul VCTC urmareste sa reduca timpul de dezvoltare cu 30%, a declarat VW miercuri.


Xpeng a spus anterior ca si VW vor dezvolta o platforma numita China Electrical Architecture (CEA) pentru vehiculele electrice dezvoltate local, marca VW, incepand cu 2026, pentru a oferi o experienta definita de software rentabila.


Cei doi parteneri au scopul de a reduce costurile cu 40% pentru platforma dezvoltata de China, in comparatie cu arhitectura MEB dezvoltata de VW in Germania.


De asemenea, VW va lansa 12 noi modele de motoare cu ardere interna si sase hybrid plug-in pana in 2030, se arata in comunicat. Hibrizii plug-in vor avea o autonomie electrica de pana la 100 km (62 mile).


Sursa: reuters.com


Conceptul ID Code a fost prezentat ca chipul viitorului producatorului auto in China, cu iluminare interactiva, un asistent „avatar” alimentat de AI si capacitate autonoma de nivel 4.


Aspectul neted si dezordonat al masinii in stil coupe este „atat rapid, cat si futurist”, a spus VW.


Masina este „extrem de aerodinamica” cu sine de acoperis aproape plate. In spate, spoilerul de plafon se extinde peste luneta din spate cu un spatiu dedesubt pentru a permite aerului sa curga pe dedesubt, ajutand din nou la mentinerea formei netede.


In fata este o banda de lumina 3D ingusta, orizontala, numita Light Cloud, are o structura multidimensionala care comunica cu imprejurimile masinii, de exemplu, aratand cand masina este in modul autonom.


Sub banda luminoasa se afla bara de protectie, care actioneaza si ca un ecran interactiv care afiseaza informatii precum o prognoza meteo. Cand afisajul nu este activ, bara de protectie pare sa fie vopsita in culoarea caroseriei.


In interiorul masinii este proiectat sa fie un „spatiu de locuit mobil”. Pe masura ce soferul se apropie de masina, afisajele semi-transparente din lateral arata un avatar asistat de inteligenta artificiala care ofera un salut si informatii.


Acelasi avatar apare in interior, actionand precum „co-pilotul perfect”.


Accentul VW pe functiile interactive inteligente este un raspuns la concurentii chinezi precum BYD, Geely si GAC, care au pus o mare parte din interiorul accent pe ecrane si functii conectate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA