Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW incearca sa mentina o cota de 15% in China

Volkswagen pariaza pe investitii intr-un nou centru de cercetare chinez si pe parteneriate cu producatorii si furnizorii chinezi de vehicule electrice pentru a dezvolta vehicule electrice mai accesibile, mai rapid.



Sursa: insideevs.com


Volkswagen isi propune sa-si pastreze cota de piata in China la aproximativ 15% in 2030, a declarat seful afacerii sale din China, fiind sigur ca investitiile mari acolo o vor ajuta sa-si mentina competitivitatea fata de rivalii locali de vehicule electrice.


Volkswagen si-a cedat titlul de cel mai bine vandut brand de masini din China gigantului chinez EV BYD la sfarsitul anului 2022, iar cota de piata a grupului in China a scazut la 14,5% anul trecut de la 19,3% in 2020, deoarece vanzarile de motoare cu ardere au scazut.


Ralf Brandstaetter, membru al consiliului de conducere al Grupului Volkswagen pentru China, a declarat reporterilor ca Volkswagen este increzator ca poate mentine sau creste usor aceasta pondere.


El a citat investitii intr-un nou centru de cercetare chinez si parteneriate cu producatorii si furnizorii chinezi de vehicule electrice pentru a dezvolta vehicule electrice mai accesibile, mai rapid.


„Vrem sa fim primul OEM [producator de automobile] international in China in 2030, cu o cota de piata de 15%”, a spus el.


Cota de piata de 15% ar corespunde vanzarii a 4 milioane de masini in China anual pana in 2030, in crestere fata de 3,07 milioane anul trecut, se arata in comunicat. In plus, tinteste un profit operational proportional de peste 2 miliarde EUR (2,14 miliarde USD) in China in 2027 si aproximativ 3 miliarde EUR pâna in 2030, in crestere fata de 2,6 miliarde EUR anul trecut.


CEO-ul Grupului Volkswagen, Oliver Blume, la inceputul acestei luni, a declarat ca grupul „nu poate tine pasul in fruntea tabelului in acest moment” pe piata de vehicule electrice in crestere rapida din China, adaugand ca o cota de piata de peste 10% ar fi „foarte respectabila” avand in vedere concurenta locala acerba.


China a suferit o schimbare importanta de la epoca motoarelor cu combustie, cand masinile de fabricatie straina, in special cele din Germania si Japonia, erau vazute ca apogeul ingineriei globale, pana la epoca electrica in care omologii lor chinezi se misca mult mai rapid in dezvoltarea vehiculelor electrice.


Sursa: electrek.co


Dintre producatorii auto straini actuali, Volkswagen a purtat cea mai mare lupta pentru a ramane competitiva impotriva unor companii precum BYD si Tesla, inclusiv participarea la un razboi puternic al preturilor care a inceput anul trecut si de atunci a atras peste 40 de marci.


ID.3 de la Volkswagen a devenit unul dintre cele mai vandute vehicule electrice din China, dupa ce producatorul auto a redus pretul cu putin peste 5.100 de dolari.


Cu ofertele sale actuale cu preturi peste cele ale multor rivali chinezi exclusiv electric, producatorul de automobile german face eforturi pentru a-si extinde gama de produse in China pentru a atrage clienti din segmentul de vehicule electrice de nivel entry-level si mediu.


„Razboiul preturilor are victime si noi nu vrem sa fim o victima”, a declarat Matthias Glodny, vicepresedintele pentru produse al Grupului Volkswagen China, reporterilor la briefingul de marti. „Simtim ca nu este o modalitate durabila de a continua, dar, desigur, ripostam”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA