Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul SUV emblematic al lui Opel, Grandland, ofera mai mult spatiu

Opel spune ca noul Grandland EV, care este construit pe platforma STLA Medium a Stellantis, are o autonomie de pana la 435 mile.



Sursa: media.stellantis.com


Opel a dezvaluit urmatoarea generatie a SUV-ului sau de varf Grandland, despre care marca spera sa-l ajute sa creasca vanzarile in segmentul SUV-urilor compacte.


„Va aduce o multime de clienti noi la Opel, fie ca este vorba de canale de afaceri sau private”, a declarat CEO-ul Florian Huettl pentru Automotive News Europe la un eveniment de presa pentru lansarea noului model.


La 4.650 mm, noul Grandland este cu 173 mm mai lung decat modelul anterior. Este cu 19 mm mai mare si cu 64 mm mai lunga. Opel spune ca are un stil SUV mai elegant si mai indraznet, care este imbunatatit de roti mari de 20 de inci.


„Credem ca aceasta masina, care se afla undeva in segmentul superior al SUV-urilor, va indeplini o multime de functii si nevoi”, a spus Huettl.


Noul Grandland este primul model Opel bazat pe  platforma STLA Medium a mama Stellantis si va fi disponibil pentru prima data ca varianta complet electrica, alaturi de versiunile hybrid plug-in si cu motor cu combustie. Opel spune ca autonomia maxima a EV este de 700 km (435 mile) de la o baterie mai mare, de 98 de kilowati/ora si poate fi incarcata la 80% in 26 de minute.


In timp ce noul SUV compact Peugeot 3008 de pe aceeasi platforma prezinta un stil coupe, Opel a optat pentru a duce Grandland intr-o directie SUV mai traditionala.


Opel este dornic sa sublinieze acreditarile lui Grandland „made in Germany”.


„Noul Grandland a fost proiectat, dezvoltat si este construit in Germania.”, a spus Huettl, adaugand ca marca gestioneaza productia in Germania la costuri competitive.


Sursa: media.stellantis.com


Stellantis a investit 130 de milioane de euro (140 de milioane de dolari) pentru reamenajarea fabricii de la Eisenach pentru a construi noul Grandland, inclusiv adaugarea unui nou magazin pentru asamblarea bateriilor mai grele pentru SUV-ul complet electric.


Productia modelului actual va continua pana in vara. Primele SUV-uri Grandland din a doua generatie sunt deja construite la Eisenach pe aceeasi linie de asamblare.


Opel a spus ca va fi o marca pur electrica pana in 2028.


Grandland a fost modelul Opel nr. 4 vandut pana acum pana la sfarsitul lunii martie, cu un volum de 14.629 de unitati, conform cifrelor Dataforce.


Nu s-a clasat in top 10 al segmentului SUV-urilor compacte, al doilea ca marime din Europa dupa SUV-urile mici, in 2023. Volkswagen Tiguan a condus segmentul cu 174.267 vanzari, in timp ce Grandland a avut 44.034 vanzari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA